Başkan Serhat Türkel: İlçemizi kalkındırmak için çalışacağız Başkan Serhat Türkel: İlçemizi kalkındırmak için çalışacağız

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri hava sıcaklıklarının artması nedeniyle bu yıl vektörle mücadele çalışmalarına erken başladı. Ekipler, cadde ve sokaklarda ilaçlama çalışması yapıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel, “Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak vektörle mücadele çalışmaları şehir merkezinde her yıl mayıs ayı sonlarında veya haziran ayı başlarında cadde ve sokak ilaçlama çalışmaları yapılmaktaydı. Ancak, 2024 yılında kış mevsimin yaşanmaması, yağışsız bir ilkbahar yaşanması sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle 7/24 esasına göre çalışma yapan müdürlüğümüzce vektörle mücadele hizmeti kapsamında, halk sağlığını göz önünde tutarak 24 Nisan 2024 tarihinde cadde ve sokak ilaçlama çalışmaları başlatılmıştır” dedi.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Başkan Yardımcısı Tuncel, “Evsel katı atıklarınızı çöp poşetine koyarak ağzı kapalı bir şekilde çöp konteynırına bırakınız ve konteynır kapaklarını kapalı tutunuz. Evlerinizde ve bahçelerinizde uzun süre çöp bulundurmayınız. Hayvan gübrelerini açıkta bırakmayınız, yığın haline getirip üzerine toprak veya kireçle örtünüz” diye konuştu. 

Kaynak: DHA