Sosyete Hasan tahliye oldu! Sosyete Hasan tahliye oldu!

Sosyal belediyecilik anlamındaki projeleri, ellerinden gelenin en iyisini hayata geçireceklerini belirten Tahsin Erdem, "1 milyon 153 milyon liralık bir borç var. Ödeyeceğiz, borç bizim borcumuz. Borç devletin namusudur, ödeyeceğiz elimizden geldiği kadar ama; diğer sözlerimizi de sosyal belediyecilik anlamında elimizden gelenin en iyisiyle yapacağız" dedi. 

Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Lavuar Alanı ve Merkez Çarşısı'ndan boşalan alan olmak üzere ikisine de otopark yapılması gerektiğini vurguladı. 

"LAVUAR ALANI'NDA TAHMİN ETTİĞİMİZDEN ÇOK FAZLASI VAR"
Tahsin Erdem, projelerle ilgili şunları söyledi:
"Biz bugün Lavuar Alanı’na bakıyoruz merkez hükümetinin icraatı, Sahil Projesi’ne bakıyoruz merkez hükümetinin icraatı. Zonguldak Belediyesi’ne baktığımızda birebir benim eserim diyebileceğimiz bir eser yok ortada. 1 milyon 153 milyon liralık bir borç var. Ödeyeceğiz, borç bizim borcumuz. Borç devletin namusudur, ödeyeceğiz elimizden geldiği kadar ama; diğer sözlerimizi de sosyal belediyecilik anlamında elimizden gelenin en iyisiyle yapacağız. 
Bir endüstriyel miras olarak hakikaten güzel ele alınmış. Diğer donatılar anlamında benim beklentimin çok üzerinde değil ama; yere batan sarnıçları dediğimiz kuleler var, oralara indik. Tahminimden çok daha güzel şeyler var. 1940’lı yıllarda yapılmış bir tesis, bir endüstriyel miras. O köşelerdeki dizayn günümüz koşullarında bile çok değerli bir proje. Biz bir yere kadar gidebildik balçık nedeniyle. Çok hoşuma gitti, açık söylüyorum." 

"PROJELERDE BÜTÜN KESİMLERİN FİKİRLERİNİ ALACAĞIZ" 

"Orada her şey yapılabilir. 
Bir tesis yapılacaksa altında mutlaka otopark olmalı ama maalesef mümkün değil. Hemen ön tarafında mini amfi tiyatro gibi bir proje yapılabilir.  Ne yaparsanız Tabiat ve Kültür Varlıklarına bildirmeniz gerekiyor. Bu da vakit kaybına sebep oluyor. Çok aciliyeti yok ancak; balık pazarının olduğu o bölge diyelim; 10 dönüm bir arazi var. 10 dönümlük arazide yapılacak tesisin altında mutlaka otopark olmalı. Bununla ilgili konuyu ilgili birimlerle de paylaşacağım. Kimin buraya faydası dokunursa onun elini havaya kaldırmak istiyorum. Kim çivi çakarsa çaksın Zonguldak’ta onun çok büyük bir eseri olacağını söylemek istiyorum. Bunu muhataplarımızla paylaşacağım. Daha önce Vali beye söylemiştim. AK Partili Milletvekillerine de bu konudan bahsedeceğim. Bir daha geri dönüşü olmayan bir tesis yapmak istemiyoruz. Hepiniz biliyorsunuz, hastane yaptık, peşinden fellik fellik otopark arıyoruz. Hastaneyi küçümsemek için söylemiyorum ama; keşke önce otoparkını bulabilseydik. Okul yıkma arayışına girmeseydik. Ortak akıl çok önemli. Ortaya bir proje atacaksak, bunun kamuoyunda tartışılması çok önemli. Mutlaka herkesin fikrinin alınması lazım. Ben ilki başlatacağım, ne yaparsak yapalım ilk önce kamuoyuyla paylaşacağız. Orada tartışılması gereken ne varsa birlikte eleştireceğiz. O yüzden mutlaka bu tesisin altına otopark açılmalı. Aynı şeyi merkez çarşısı içinde düşünüyoruz. İnşallah anlaşırsak orada da otopark yapılması çok önemli. Mesai bittikten sonra trafiği görüyoruz. Bu bir lütuf değil Zonguldak’ın en büyük ihtiyacı. Zonguldak merkezinde bir Konya ovası olmadığını biliyoruz. Zonguldak’ın gerçeklerine göre yapılaşmaya ihtiyacımız var." 

Muhabir: Öznur Güneş