Psovate Nedir

Psovate, topikal steroidler olarak adlandırılan, cilde sürülerek kullanılan bir ilaç grubunun üyesidir. Topikal steroidler, belli cilt sorunlarındaki kaşınmayı ve kızarıklığı azaltır veya giderirler. Psovate krem genellikle cilt için kullanılan, dermatolojik problemlerin tedavisine yarayan bir üründür.

Eczacı Nihat Bilgin, Psovate ne işe yarar hakkında çok detaylı bir yazı yazmış. Yazıda aklınıza gelecek tüm soruları bir uzman gözünden cevaplamış. Faydalı olacağına inandığım için linkini ekliyorum.

https://hepsiecza.net/psovate-ne-ise-yarar-5-hizli-faydasi/

Psovate Krem

Psovate krem reçeteli olarak bulunur. Topikal krem, sprey, çözelti, losyon, merhem ve jel formlarında bulunduğu gibi bir de şampuan formu da vardır. Psovate topikal krem ​​hali, farklı cilt problemlerinden ötürü oluşan iltihap ya da kaşıntı ve kızarıklık tedavisi için kullanılır. Aynı zamanda orta ya da şiddetli derecede plak sedef hastalığının tedavisi için de kullanılır. Bundan başka egzama, alerji, dermatit, sedef hastalığı ve cilt döküntüsü gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Psovate krem, doktor kontrolünde diğer ilaçlarla birlikte almanızda sorun olmayacak bir ilaçtır.

Psovate Merhem Nedir

Psovate merhem, kortikosteroidler denilen bir ilaç grubuna mensuptur. Antienflamatuar özellikleriyle birlikte dermatolojik hazır ilaçlar grubuna girer ve bu merhemin sağladığı etkiler oldukça güçlüdür. Bu merhem plak sedef, lupus, dermatit, empeines, sedef, siyah nokta ve egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir.

Psovate Krem Kullanmadan Önce

Bu kremi kullanmaya başlamadan önce, alerjiniz varsa doktora ya da eczacınıza durumu söyleyin.

  • Bu kremi kullanmadan önce, bu ilacın içeriğindeki aktif maddesine veya yardımcı maddelerine alerjiniz varsa doktorunuza söylemeniz gerekir.
  • İlacı kullanmadan önce doktorunuza tıbbi geçmişinizi bildirin. Özellikle zayıf kan dolaşımı, bağışıklık sistemi problemleri, belli cilt hastalıkları geçmişiniz varsa kesinlikle doktorunuza bilgi verin.
  • Bu kremi uygulayacağınız bölgede enfeksiyon ya da açık yara varsa kullanmaktan kaçının.
  • Ameliyat durumu ya da acil durum tedavisi öncesinde veya ciddi bir hastalık yaşıyorsanız, doktorunuza, bu ilacı son birkaç ay içinde kullandığınızı bildirin.

Hamilelik durumunda, bu ilaç sadece çok ihtiyaç duyulduğu zaman kullanılmalıdır.