Merkez Çarşısı Projesi'nin revize edilerek kent trafiğine katkıda bulunacak bir proje haline dönüştürülmesi için milletvekillerinden destek isteyeceğini ifade eden Tahsin Erdem, Zonguldak'ın en büyük sorununun trafik olduğunu söyledi. 

Tahsin Erdem, Merkez Çarşısı ve Lavuar Alanı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Umut Başoğlu, DÖKDER’in genel kuruluna katıldı Umut Başoğlu, DÖKDER’in genel kuruluna katıldı

"Konkordato ile ilgili herhangi bir bilgim yok. Bu projede; Zonguldak Belediye Başkanı olarak beni ilgilendiren tarafı şu; sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğunu Zonguldak olarak hep birlikte yaşıyoruz. Benim projenin içeriğiyle çok fazla bilgim yok. Kulelerin olduğu tarafın alt kısmında endüstriyel miras bir kısmı hariç. Tabii ki orası için söylemiyorum. Ama balık pazarı yani balıkçılık olarak faaliyet gösteren o alanda o kısımda bugün tabii ki yapılmakta olan bir proje var.

Şu an durmuş olabilir ama Zonguldak'ın en önemli sorunlarından bir tanesi aslında bugün trafik yoğunluğu. Ama bu araçların Zonguldak trafiğine, Uğur Mumcu Kavşağı'na gelmeden Uzun Mehmet Cami'nin oradan Zonguldak'ta şu anki yapacağımız projenin revize edilerek bizlerin Zonguldak'ta yaşayan vatandaş olarak, bir belediye başkanı olarak bunun talebini ben sayın vekillerimizle ilgili muhataplarımıza, bunları mutlaka ileteceğiz. Çünkü Zonguldak'ta bir Konya Ovası, bir Afyon Ovası olmadığını hepimiz biliyoruz. Arazi sıkıntımızın olduğunu biliyoruz. Daha önceden biliyorsunuz; hastane yapıp daha sonra fellik fellik otopark aradık. Aynı durumları yaşamamak bu bizim için bir tavsiye. Bunu rica edeceğiz. Eğer proje revize edilebiliyorsa mutlaka ve mutlaka altına otoparkın ilave edilmesini isteyeceğiz. Onun için muhataplarımız Ankara'da, görüşmelerimiz kabul görürse biz bunun için mutlaka görüşmeyi düşünüyoruz. Biz önerimizi yapacağız. Çünkü Zonguldak'ta geri dönülmez adımlar atıldığı zaman da ihanet biliyoruz. Yeryüzündeki proje hakkında hiçbir bizim önerimiz yok. Bizim için kabuldür. Ama yer altında otopark için bütün Zonguldak'ın tamamını ilgilendiren bir konu. Onun için biz fikrimizi söyleyeceğiz. Mutlaka yapılması kanaatindeyiz. Onun için ne yapmamız gerekiyorsa öneri anlamında da olsa bunu da kamuoyuyla paylaşacağız." 

Muhabir: Öznur Güneş