Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde yapılan etkinlikte; 1990-94 yılları arasında mezun olan 8 kişiye plaket takdim edildi. 

Okul bahçesinde yapılan etkinliğe;  Zonguldak Belediyesi eski Başkanları Muharrem Akdemir ve Secaattin Gonca, TTK Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, 1970'li yıllardan bugüne kadar birçok mezun katıldı. 

Programda müzik dinletisi yapıldı ve okulun halk oyunları ekibi İzmir Halk oyunları gösterisini yaptı. 

ZAMAN: "BU OKULDAN BAKANLAR VE MİLLETVEKİLLERİ ÇIKMIŞTIR" 

ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, açılış konuşmasında şunları söyledi:
"Zonguldak'ın en eski okulu olan bu okulda olmaktan dolayı, bu okulda okumaktan dolayı her zaman gurur duymuşumdur. İlk cumhuriyetle yaşıt olan bu okul tarih boyunca Türkiye'nin madencilikle ilgili mühendislerini yetiştirmiştir. Daha sonra 1945'ten bugüne kadar eğitim öğretim okulumuzda sürmüştür.
Bu okuldan bakanlar, milletvekilleri, mühendisler, doktorlar, avukatlar ve öğretmenler çıkmıştır. Birkaç gün önce biliyorsunuz Zonguldak'ta kötü bir hava şartlarında bulunduk. Bugün itibariyle gerçekten hepinizin şahsına münhasır güzel bir havada yan yana geldik. Bizler 95 yılından bugüne kadar okulumuzda vakıf olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum." 

YILDIZ: 'OKULUMUZDAN MEZUN OLMAK, İLİŞKİMİZİN KESİLECEĞİ KOPTUĞU ANLAMINA GELMEZ" 

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Yıldız, konuşmasında şunları söyledi: "Geleneklere sahip çıkmak değerlidir. Bunların sürdürülmesi, sahiplenmesi, ay diyet duygusu, Vefa unutulmamalıdır.
Biz burada bunları yaşıyoruz. Geçmişi güzelliklerle, başarılarla dolu iyi insanlar yetiştirmiş okulda, eğitim aldığımız için gururluyuz. Okul hatıraları yıllar geçsede unutulmaz. Anılarımızı paylaşırken duygulanırz. Aynı zamanda diliminde olması da aynı sıralarda oturan insanlar olarak benzer güzellikler yaşadık. Zaman içinde adı değişse de hafızalarda ve dilimizde sanat okulu olan bu okulda okumak bize her zaman gurur vermiştir. Bu neden ile bu yapıya ve geniş ailesine destek olmak için daha çok çalışacağız.
Çünkü amacımız, gelecek olanlara daha donanımlı başarılı bir okul bırakmaktır. Şehrimizin insanına olan katkısının yanında ülkemize de faydalı insanlar yetiştirmesi için katkı verecek ve ayakta tutacağız. Okulumuz mesleki eğitimin yanında şehrimizin sanayisi, tarih ve kültürüne de katkı sağlamaktadır. Değişik branşlarda bir çok sporcu yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam etmektedir.
Ülkemizin, bu yüzyılda iddialı olabilmesi için tüm gençlerimizin daha iyi bir eğitim alması gerekmektedir.
Bizlerde bunu önem sürüyor ve çok çalışıyoruz. Bu amaçlarla 1995 yılında kurulan vakfımızın çalışmalarının içinde bulunarak ve destek vereceğiz. Okulumuzdan mezun olmak ilişkimizin kesileceği koptu anlamına gelmez. Yönetimi ve üyelerinin bütün gayesi ve özverisi okul öğrenci ve eğitimine katkı sunmak olanzo tev vakfı, mevzun olan öğrencilerin bu amaçla destek vermesi için kuruldu. Şehrimizin her yerinde, yurdun her köşesinde ve yurtdışında olan, fikri, düşüncesi, görüşü ve yaşayışı farklı olan ama ortak bir okulu, sıraları paylaşan bütün arkadaşlarımızı daha güçlü olmak adına vakfımıza davet ediyorum."

Satılmış Çarşanbalı hayatını kaybetti Satılmış Çarşanbalı hayatını kaybetti

C9A4D5Bf 5078 4664 A442 B507669B0761Ca0E6Ed7 6E46 4B43 922D D1D22C462F2A
 

Muhabir: Öznur Güneş