Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığında DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'ne katıldı. AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Saffet Bozkurt ve Ahmet Çolakoğlu’nun da katıldığı törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Bebeğini fındık bahçesine gömen anneye verilen müebbet hapsi istinaf onadı Bebeğini fındık bahçesine gömen anneye verilen müebbet hapsi istinaf onadı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 13 İLİMİZDE RİSK AZALTMA FAALİYETLERİNE SÜRATLE BAŞLIYORUZ

Yerli ve milli üretim olan ekskavatörlerin özellikle sel ve heyelan riski yüksek bölgelerde görev yaptığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Karadeniz Bölgemizdeki 13 ilimizde risk azaltma faaliyetlerine süratle başlıyoruz. Böylelikle, önceki senelerde yaşadığımız sel, taşkın ve heyelan afetlerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Derelerimizdeki temizlik ve ıslah çalışmalarına hız vermek suretiyle yoğun yağış dönemi başlamadan gerekli tedbirleri hayata geçireceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi depremler, seller, heyelanlar, yangınlar gibi tabiat olaylarının önüne geçemeyiz. Fakat, bunların yol açacağı zararları en aza indirmek bizlerin elindedir. Bizim inancımızda tedbir tevekküle mani değildir” dedi.

SAFFET BOZKURT: 13 İLİMİZDE RİSK AZALTMA FAALİYETLERİNDE YERLİ VE MİLLÎ ÜRETİM OLAN EKSKAVATÖRLERİMİZ GÖREV YAPACAK

Programla ilgili açıklamada bulunan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın iştirakleriyle düzenlenen; 'AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'ne katıldık. AFAD Başkanlığımız ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz iş birliğiyle sel ve taşkın risklerini azaltma yolunda, AFAD envanterinde bulunan 111 adet iş makinesinin Devlet Su İşlerinin kullanımına verilmesini kapsayan protokolle; sel ve heyelan riski yüksek Karadeniz Bölgemizde Zonguldak’ımızın da bulunduğu 13 ilimizde risk azaltma faaliyetlerinde yerli ve millî üretim olan ekskavatörlerimiz görev yapacak. Derelerimizdeki temizlik ve ıslah çalışmalarına hız verilerek gerekli tedbirler hayata geçirilecek” dedi.

AHMET ÇOLAKOĞLU: ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu yaptığı açıklamada: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle AFAD Merkezi’nde gerçekleştirilen AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni’ne katılım sağladık.

Yerli ve millî üretim olan iş makinalarımız özellikle sel ve heyelan riski yüksek bölgelerde görev yapacak olup, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Rabb’im, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, musibetten korusun.”

Tören Tayyip

I M G 20240429 191649 (850 X 500 Piksel)

Kaynak: Haber Merkezi