2 bürokratın yem edilmesi hiç şık olmadı! 2 bürokratın yem edilmesi hiç şık olmadı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, yaklaşan Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre, Mart ve Nisan aylarında ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Ancak, bazı dönemlerde soğuk hava dalgalarının da yaşanabileceği belirtiliyor. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların normallerin 1 ila 2 derece üzerinde olması bekleniyor. Mayıs ayında ise genelde sıcaklıkların normallerde seyredeceği ancak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da bir miktar artacağı tahmin ediliyor.

Şahbaz, bahar aylarında yağışların genelde normallerde seyredeceğini ancak Karadeniz Bölgesi'nde sahil kesimlerinde bir miktar artış olabileceğini ifade etti. Bununla birlikte, sıcaklıkların artmasıyla sel, kuvvetli yağışlar ve su baskınları gibi olayların da artabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca, sıcak geçen kış mevsiminin ardından, baharın kısa süreli soğuk ataklarla da geçebileceğine dikkat çekti. Bu durumun özellikle tarımsal faaliyetler için risk oluşturabileceğini vurguladı.

Günlük hava durumu tahminine göre ise ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Bazı bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlar görüleceği tahmin edilirken, özellikle Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklıklarının genelde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi