Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediyenin, “memur” statüsündeki çalışanlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Belediyeye ait Piramit Kafe’de yapılan kahvaltıya Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel Sen) Genel Başkanı Mücahit Dede, Tüm Yerel Sen Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri Ferda Dertdil, bazı meclis üyeleri ve daire amirleri de katıldı. Son derece samimi ortamda geçen kahvaltının ardından Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Mücahit Dede arasında, belediyede çalışan 63 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi de imzalandı.

Hastaneye katkı verenleri unutmadılar Hastaneye katkı verenleri unutmadılar

DEDE: “31 MART SEÇİMLERİNDEN SONRA DAHA ÖZGÜR BİR SENDİKAL MÜCADELENİN ÖNÜ AÇILDI”

İmza töreninde konuşan Genel Başkan Dede son yapılan seçimlerle ülkede siyasi dengelerin değiştiğini söyledi. Alınan sonuçların çalışanların ekonomik-demokratik haklarında hiçbir ilerleme sağlamayan uzlaşmacı sendikacılığın da büyük yara aldığını söyleyen Dede, “31 Mart seçimlerinden sonra daha özgür bir sendikal mücadelenin önü açıldı. Biz toplu iş sözleşmelerini ülkenin içinde olduğu mali gerçekler üzerinden yapılıyoruz. Sürdürülebilir olması da diğer önemli ölçütümüz. Şartlar doğrultusunda en iyi sözleşmeyi imzaladığımızı düşünüyoruz. Gayet uyumlu bir sürecin yönetilmesini sağlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Umarın bu sözleşmede elde edilen kazanımlarla arkadaşlarımız bir parça da olsa nefes alacaktır. Tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

KANTARCI: “ÜLKEDE SOSYAL DENGELER ÇOK BOZUK”

Daha sora söz alan Başkan Kantarcı, ülkede sosyal dengelerin çok bozuk olduğunu, çalışanların durumunu bir nebze de olsa iyileştirmek için bu sözleşmeyi imzaladıklarını söyledi. Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alınan ücretlerden ne çalışanların ne de işverenlerin memnun olduğunu söyleyen Başkan Kantarcı, “Çalışanlara verilen maaş az. Ama diğer yandan baktığınızdaysa çok sayıda işverenin bu mali yükün altından kalkması çok zor. Umarım ülkede koşullar değişir, herkes insanca yaşam düzeyine erişecek bir ücrete kavuşur. Örneğin biz bu sözleşmeyi altı aylık yaptık. Uzun vadeli hesap yapmak mümkün değil çünkü. Hak kayıplarının önüne geçmek için yılbaşında sözleşmeyi tekrar gözden geçireceğiz. Ben yapılan bu sözleşmenin Çaycuma Belediyesini Türkiye çapında bir markaya dönüştüren çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

MEMURLARA 7.250 LİRADAN BAŞLAYARAK KADEMELİ ZAM YAPILDI

İmzalan Toplu İş Sözleşmesine göre, aylık olarak Başkan Yardımcılarına 7.250; birim müdürleri, müdür vekilleri, müdürlük sorumlusu, Zübeyde Hanım Çok Dilli Anaokulu sorumlusu ile spor ve sosyal tesisler sorumluluğu yapanlara 6.500; şef ve şef vekilliği yapanlara 5.000 ve diğer memur ile sözleşmeli personeleyse 4.250 lira Sosyal Denge Tazminatı ödenecek. Sözleşme 6 ay süre ile yürürlükte olacak. 01.01.2025 tarihinden itibaren yeni toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak.

445029210 895500035938452 82457662481412731 N

Kaynak: Haber Merkezi