Elmas'ta kongre heyecanı!

Zonguldak Kömürspor 29 Mayıs Pazar günü olağanüstü kongresini gerçekleştirecek. Yeterli yoğunluk sağlanamaması halinde kongre 5 Haziran Pazar günü yapılacak. Seçilecek başkan ve yönetim ilk iş olarak bütçe oluşturup, teknik heyet sorununu çözüme kavuşturup iç ve dış transfere yönelecek.

TFF 2.Lig ekiplerinden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'un olağanüstü genel kurulu 29 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Saat 13.00'da Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde olağanüstü kongre 1 hafta sonraya 5 Haziran 2022 tarihine ertelenecek.

KİM KULÜP BAŞKANI OLACAK?
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir, yeni dönem başkanlık için Romanya'da iş hayatını sürdüren Zonguldaklı İşinsanı Sabit Danış'ı işaret etmişti. Demir, Sabıt Danış'a başkanlık teklifinde bulunduklarını ve Danış ile 3 Haziran tarihinde Türkiye'ye gelmesiyle birlikte yüz yüze bir görüşme yapacaklarını açıklamıştı. Sabit Danış Zonguldak Kömürspor başkanlığına sıcak bakıyor. Her hangi bir sorun çıkması halinde ise mevcut Başkan Salih Demir tek aday olarak seçimlere girecek.

YENİ YÖNETİM ÖNCE BÜTÇE OLUŞTURACAK, ARDINDAN TEKNİK HEYET SORUNUNU ÇÖZECEK

29 Mayıs tarihinde çoğunluk sağlanmaması halinde 5 Haziran tarihinde yapılacak olağanüstü kongrenin ardından yeni seçilecek başkan ve yönetimin ilk iyi 2022-2023 futbol sezonu bütçesini oluşturup ilk iş olarak teknik heyet sorununu çözüme kavuşturacak. Zonguldak Kömürspor'u şampiyon yapan, bu sezon da kısıtlı kadroya rağmen başarılı bir sezon geçirip takımı kümede tutmayı başaran Teknik Direktör Şenol Demir'in sözleşmesi sona erdi. Yönetim ilk iş olarak Şenol Demir ile masaya oturması bekleniyor. Ardından iç ve dış transfer çalışmaları başlatılacak.

YÖNETİM, TEKNİK HEYET VE FUTBOLCULAR UYUM İÇİNDEYDİ

2021-2022 futbol sezonunu 38 puanla 14'üncü sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor yaşadığı maddi-manevi sorunlara rağmen Salih Demir başkanlığındaki yönetim, Şenol Demir nezaretindeki teknik heyet ve Sinan Ören, Hakan Çevik kaptanlığında futbolcu kadrosunun istikrar ve performansları ön plana çıktı, takım ligin bitimine 3 hafta kala matematiksel olarak rahatladı, kümede kaldı.

KULÜP MÜTEVAZİ BÜTÇELERLE KALICI OLDU

Lavuar Alanı Otoparkı dışında kalıcı geliri bulunmayan Zonguldak Kömürspor son 8 yıldır mütevazi bütçelerle 2'nci ligde kalıcı oldu. Geçtiğimiz sezon grupta mücadele ettiği Şanlıurfaspor gibi Tarsus İdmanyurdu gibi takımların yanı sıra bir çok kulüp yaklaşık 30-40-50 milyon lira gibi bütçelerle başarıya ulaşamadı. Zonguldak Kömürspor ise sezonu 4-5 milyon lira bütçe ile tamamladı.