Zonguldak'ta 13 hastanedeyim kan ihtiyaçlarını karşıladıkları söyleyen Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç; Kan bağışlaya sokağa çıkmak serbest dedi.

Kanın fabrikası olmadığını ve insandan karşılandığını açıklayarak tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet eden Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ; "Yeni tip koronavirüs Covit-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle kan stoklarımız yüzde 40- yüzde 30 düştü. Kan merkezi'ndeki personelimiz kan stoklarını normal seviyeye getirmek için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Perşembe günü Kilimli ilçemizde, Cuma günü Ormanlı beldemizde kan bağışçılarımızın buluşarak kan temin ettik.
Bilindiği üzere kan üreten bir fabrika yok, kanın fabrikası insan ve kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bunun için hastanelerde yatan hastalarımıza kan temin etmek için çalışıyoruz ve topladığımız kanlar kan bekleyen hastalarımıza şifa olacak.
Tüm duyarlı vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Zonguldak'taki 13 hastanemizin yüzde 95 oranında kan ihtiyacını karşılıyoruz.Kan bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlamasından etkilenmiyorlar ve kan bağışlamaya gittiğini beyan ettiğinde kolluk kuvvetleri yardımcı oluyor. Yaya olarak kan bağışlamaya gelemeyen vatandaşlarımızı biz araçlarımızda alıp tekrar evlerine bırakıyoruz" dedi.