Yemek takımları sadece masadaki sunumların estetik görünmesi değil, yemeklerin lezzeti açısından da önemli bir unsurdur.

Günümüzde oldukça fazla markanın yemek takımı seçeneği vardır. Seçeneklerin fazla olması bazen yemek seçimini göz korkutucu bir iş haline getirebilir. Özellikle de kaç kişilik yemek takımı almalıyım sorusuna karar vermek zor olabilir. Bu soruya evinizde yaşayan kişi sayısından ağırladığınız misafir sayısına, saklama durumunuzdan yemek masanızın boyutuna kadar birçok unsura göre cevap vermek mümkündür. Ancak ideal bir yemek takımı için 6 kişilik bir setin uygun olacağını da söylemek mümkün olur. Ancak çok kalabalık misafirleriniz oluyorsa da 6 kişilik takımlardan daha büyüklerine göz atmanızda fayda vardır.

6 Kişilik Yemek Takımı İçerisinde Hangi Parçalar Yer Alır?

Altı kişilik yemek takımları genellikle şunları içerir:

Ankara Raf Sistemleri Hizmeti Ankara Raf Sistemleri Hizmeti

Servis tabakları: Servisleri zenginleştirirken hem daha büyük öğünler için hem de ilave misafirlerin ağırlanmasında ekstra tabak ihtiyacını da karşılar. Genellikle 27 cm civarındadır.

Çukur tabaklar: yemek veya çorba gibi yemeklerin servisinde kullanılır. Bazı çukur tabakların tasarımı meze, salata gibi farklı amaçlı kullanım olanağı da sunar. Takıma bağlı olarak 20 – 21 veya 22 cm ölçülerinde olabilir.

Kâseler: Genellikle 15 veya 16 cm gibi iki farklı ölçüde olan kâseler çorba servisi kadar, salata, tekli güveçler gibi farklı amaçlarla da kullanılır. Aynı zamanda sabah kahvaltılarında mısır gevreği, yulaf yemek için de idealdir.

Pasta tabakları: Altı kişilik yemek takımlarında 18 parçalık setlerde bulunan pasta tabakları pasta, kurabiye veya farklı yemek servisleri için tercih edilebilir. 19 – 22 cm arası değişen ölçülerde olabilir. Kalabalık misafir gruplarında ekstra kullanımda sağlar.

Kayık tabakları ve bol kâse seçenekleri, altı kişilik yemek takımı tercih edip daha geniş parça isteyenlere yönelik seçenekler sunar. Takım içerisinde farklı sayıda yer alabilir.

Salata Tabakları: 6'lı setler halinde altı salata tabağı dâhil edilerek daha fazla sayıda meze, salata veya tatlının servis edilmesine olanak sağlanır.

Şık ve Kaliteli Yemek Takımı Seçenekleri İçin Kütahya Porselen Koleksiyonları

Yemek takımı seçimi yaparken doğru marka tercih etmek kalite ve estetik duruş açısından önemlidir. Bu açıdan geçmişten gelen deneyimini ve ilhamını ürünlerine yansıtan Kütahya Porselen 6 kişilik yemek takımlarında çok şık seçenekleri sizlere sunar. Dilerseniz günlük kullanım için sade seçenekleri dilerseniz de özel zamanlarınız için koleksiyon parçaları arasından seçimlerinizi yapabilirsiniz. Kullanıcı dostu web sitesinden güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Kırık parça garantisi de Kütahya Porselenin yemek takımlarınızın her zaman tam takım olmasını sağlayan önemli bir hizmetidir.

Kaynak: Haber Merkezi