İyi Parti İzmir 1. Bölge 3. Sıra milletvekili adayı olan Öztürk Keskin, 14 Mayıs seçimlerinde meclise giremedi. İyi Parti İzmir 1. Bölgeden sadece iki milletvekili çıkartabildi. Öztürk Keskin, İzmir 1. Bölgeden 3 sırada aday olduğu için bu nedenle İyi Parti, İzmir 1. Bölgeden meclise gidecek adaylar arasında yer almıyor.

14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve TBMM meclis üyelerinin seçimleri sona erdi. Bu seçimde Cumhurbaşkanlığı için seçim ikinci tura kaldı. Ancak kesin olmamakla birlikte TBMM üyeleri de belli oldu. Buna göre siyasi partiler illerde aldıkları oy oranları kadar milletvekili çıkartabildiler. Böylece TBMM’de partilerin dağılımı ortaya çıktı.

Öztürk Keskin Milletvekili Seçilemedi

14 Mayıs seçimlerinin ardından kesin olmamakla birlikte parlamento dağılımı belli oldu. Seçimden sonra bazı milletvekili adayları mecliste yerini alırken bazıları ise meclise giremedi. Meclise giremeyen milletvekili adayları arasında kamuoyunun yakından takip ettiği İbrahim Murat Gündüz’ün de yakın dostu olarak bilinen Öztürk Keskin yer alıyor. İyi Parti İzmir Birinci Bölge listesinden 3. Sırada milletvekili adayı olan Öztürk Keskin, İzmir’de kazanamadı. Keskin’in İyi Partiden milletvekili olarak meclise gidememesinin en önemli sebebi ise İyi Partinin İzmir Birinci bölgeden sadece 2 milletvekili adayı çıkartabilmiş olması. Bu nedenle Öztürk Gündüz liste gerisinde kaldığı için meclise gidecek adaylar listesinde yer alamadı. Hayırseverliği ile bilinen iş adamı ve siyasetçi kimliğine sahip Öztürk Keskin’in İzmir’den milletvekili seçilememiş olması İzmir adına oldukça üzücü bir durum olarak değerlendirildi.

Editör: Bayram Tomakin