Yılardır 3'üncü lig özlemi çeken komşu takım Bartınspor hedefinin eşiğine kadar geldi. İlk etap maçlarını şampiyonlukla tamamlayan Bartınspor Kayseri'de 18-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak 3'ncü Lig'e yükselme maçlarında Amasya 1968 ve Ankara TKİ takımlarının bulunduğu grupta mücadele edecek. Grup şampiyonu olan takım direkt olarak 3'üncü lige çıkacak.

İLK MAÇ BUGÜN AMASYA İLE

Bartınspor bugün 15.00'da ilk maçını Kadir Has Stadı'nda Amasya ile oynayacak. Bartınspor bir diğer maçını ise 22 Nisan tarihinde Ankara TKİ ile oynayacak.

BARTINLI TARAFTARLARI TAŞIYAMADILAR

Bartınspor'u Kayseri'de desteklemek üzere Bartınsporlu taraftarlar akın akın Kayseri'ye gitmek için tüm planlarını yaptı. Günler öncesinden organizasyonlar başladı. Ancak Bartın'ın önde gelenleri ve iş adamları Bartınsporlu taraftarları Kayseri'ye taşıyamadı. Yüzlerce Bartınspor taraftarı Kayseri'ye gitmek için evlerinden çıktı. Taraftarın büyük bölümü Kayseri'ye gidebildi. Ancak çok sayıda taraftar otobüs yokluğundan sokaklarda kalıp evlerine dönmek zorunda kaldılar.

Bartın'ın büyükleri, işadamları Bartınspor taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Yaklaşık 600-700 taraftar Kayseri'ye gidemedi.

KANAL 74'TEN HALİL TEKİN: "BARTIN TARİHİ SİZİ HEP HATIRLAYACAK"

Bartınlı gazeteci Halil Tekin yaşanan hayal kırıklığını şöyle dile getirdi: Tarihe isminizi yazdırın derken dediğimi yanlış anlayanlara sözüm...

Özel araçla yolculuk yapmaya benzemez Taraftar otobüsü ile yolcuk yapmak hele hele 1300 km yolu 24 saat içinde dar koltuklar arasında ayakları uyuşa uyuşa uykusuz yorgun şekilde kat etmek her baba yigidin harcı değildir kimisi bir haftalık harçlığını Taraftarı olduğu takımı desteklemek adına bir günde harcamayı göze alan bohcayla simitle gününü geçirmek pahasına takımına sahip çıkmak adına Bartın Valiliği önünde toplanan ve Kayseri'ye takımının yanına gelmek isteyen 1000 kişilik taraftar gurubuna otobüs temin edemeyen yöneticiler Tarihe altın harflerle isminizi yazdırdınız.

---Sizlere sorum şu " Siz gerçekten Bartın Sporun Üçüncü Lige çıkmasını istiyormusunuz ?"

---" 500 taraftarın Otobüs bulamadığınız için gelemediği Kayseri'ye siz nasıl gelmeyi düşünüyorsunuz.?"

---" Size inat Bu takım Üçüncü lige çıktığında kutlamalara katılmayı düşünüyormusunuz ?" " --Taraftarlara Otobüs vermeyen firmalara yaptırım düşünüyormusunuz ?"

--500 seyircimiz evine geri dönerken sizler VİP araçlarınızla Kayseri'ye gelmeyimi düşünüyorsunuz.?

---Taraftar gurubunu Taşımak istemeyen Otobüs firmaları taşımak istemediğiniz bu insanların Anaları , Babaları, Kızları Hısım Akrabaları da sizin firmanızla yolculuk yapıyordu bu günden itibaren taraftarimizi Kayseri'ye getirmeyen Telefonlara cevap vermeyen firmalar Halkın yaptırımına hazır olsun.....

--Ayrıca Sayın Valim Cumhur Başkanımızı Temsil Ettiğiniz Bartın'da 1000 kişilik bir taraftar grubunu bir ilden bir başka bir ile göndermenin zorluğunu yaşarken birileri 15 bin Suriyelinin otobüslerle bir günde Bartina geldiğini ifade etmeleri ne kadar saçma..

İlimizde yaşadığımız tüm bu olumsuzluklara organizasyon bozukluklarına rağmen Rakibimiz Amasya Spor bir rivayete göre 5000 kişi, bir rivayete göre ise 7500 taraftar ile Kayseride takımını desteklemek üzere yola çıkacak.

Herhalde Amasya daki Otobüs firmalarına birileri baskı yaptı ve kayıtsız şartsız bu insanları Kayseri'ye görüneceksiniz dedi ve parayı bastırdı firmalarda taşıdıkları yolcuların Diline dinine cinsiyetine dahi bakmadan Kayseri'ye hareket etti Aynı gün Aynı Amaç için mücadele eden iki İl birisi Bartın Diğeri Amasya Takdir kamuoyunun....

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Bartın sporun bu gün oynayacağı müsabakayı kazanacağına inancım tam. ayrıca Kayseri'ye gelemeyen futbol sever taraftar kardeşlerimize Şampiyonluk kupasını götürerek içlerindeki burukluğu sevince dönüştürecek kerime inanıyorum.

En büyük Bartın spor ve Taraftar gerisi yalan"