3 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı, bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı. 

Zonguldak Teknopark A.Ş’de bulunan 1 milyon 500 bin TL.lik hissenin sermaye artışından; İl Özel İdare'nin payına düşen 255 bin TL.nin ödenip ödenmeyeceği görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin 3'üncü maddesi şöyle:

19 Mayıs kutlamalarında 2 öğrenci gösteri öncesi bayıldı 19 Mayıs kutlamalarında 2 öğrenci gösteri öncesi bayıldı

Zonguldak Teknopark A.Ş’de İdaremizin %17 hissesi olduğundan, 1.500.000,00 TL’lik sermaye artışından İdaremiz payına düşen 255.000,00 TL’nin ödenip ödnemeyeceği hususunun görüşülmesi. 

Teknopark A.Ş. Müdürü  Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Zonguldak'a gelen firmalara üniversiteden mezun olan öğrencilerin işe girmesi şartı sunduklarını söyledi. 

Teknopark'ta Zonguldak'tan istihdam şartı olduğunu ifade eden Kesikoğlu, şunları söyledi:

"Bu böyle olur, başka türlü olmaz yani. Hep beraber birlikte yapacağız ki daha da ileriye gitsin. Şimdi tabii ortak olduğunuz için bugüne kadar da bu konuyla ilgili size bir bilgi verdirme yapılması gerekiyor. Yani ilk defa böyle bir şey yapıyoruz. Şunu da açıkçası büyük yüreklilikle söyleyeyim. Bizim ekibimiz; üniversiteden oluşan idare ekibimiz 7 kişilik akademisyen hocalarımızdan oluşan bir yönetim kadromuz var. Bizim üniversite dışında personelimiz. Üniversiteden gelen hocalarımıza ödenek ve maaş anlamında ciddi rakamlar almıyoruz. Bin lira, bin beş yüz lira ben de dahil sembolik ücretler alıyoruz. Biz gönüllü bir şekilde oranın gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Yani sizin aktarmış olduğunuz sermaye; şehre nasıl katkı sağlayacaksa onun için çalışıyoruz. Amacımız da bu. Çok şükür geçen sene Türkiye genelinde 98 teknopark içerisinde bu halde bakın bu fiziki olanaklarına rağmen 47'nci oldu. Gençler artık yazılım, oyun, bunlarla ilgileniyor. Şimdi biz bu çocukları analiz oluşturmadığımız sürece gelişme şansımız mümkün değil. Yine bakanlığımızın önemli desteklerinden bir tanesi; ilimizde siber güvenlik alanında. çok ciddi firmalara ev sahipliği yapıyoruz. Siber güvenlikle ilgili de bir kuluçka merkezi kuracağız. Doğal olarak ortağımız olduğunuz için bu sizi de çok yakından ilgilendiriyor." 

Bilgilendirmenin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel ve CHP Grup Başkanvekili Şenduran Altuntaş, sermayeye destek vereceklerini belirterek; gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin 4'üncü maddesi şöyle:

İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından 26.04.2024 tarih ve 88 sayılı yazıyla 5302 sayılı Kanunun 15 inci maddesi gereğince Vali tarafından İl Genel Meclisince yeniden görüşülmek üzere iade edilen 19.04.2024 tarih ve 069 sayılı kararın görüşülmesi.

Gündemin 5'inci maddesi şöyle:

İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından 26.04.2024 tarih ve 88 sayılı yazıyla 5302 sayılı Kanunun 15 inci maddesi gereğince Vali tarafından İl Genel Meclisince yeniden görüşülmek üzere iade edilen 19.04.2024 tarih ve 071 sayılı kararın görüşülmesi.

Gündem maddesi bilgilendirme yapıldıktan sonra oy birliği ile kabul edildi. 

Bir sonraki meclisin 8 Mayıs Çarşamba günü yapılması kararıyla toplantı sona erdi. 

Muhabir: Öznur Güneş