Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanlığı görevinden alınan Niyazi Kıransoy, İl Başkanı Varol Demirköse'ye meydan okudu. Kıransoy, İl Başkanı Demirköse'nin sürekli olmayan şeyleri varmış gibi gösterdiğini belirterek "Olmayan şeyleri varmış gibi şahsımıza bir suç izafe etmek ahlaksızlıktır. Buradan açıkça söylüyorum; hodri meydan kim ne biliyorsa ortaya dökmelidir" diye açtı ağzını yumdu gözünü.

Niyazi Kıransoy, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"15 Ocak 2015'te kongreyle seçilen MHP Zonguldak Merkez İlçe Teşkilatı bizde metal yorgunluğu yaptığını söylüyorlar. Yorgunluğumuz doğrudur, biz MHP'nin bugüne kadar geçirdiği en zor dönemlerden birini yaşadık, partimizi hırpalatmadan, dağıtmadan hatta büyüterek getiren bir ekibiz. İhanet provalarının sahneye konulduğu bir dönemi dimdik getirme başarısını gösteren bir ekibiz. Tabi bunu işinde gücünde, zevkinde sefasında olanlar ne bilsin? Biz Türk Milliyetçisiyiz tabi ki duygusalız. Lakin kimse bizi koyun yerine de koymasın. Biz her birimiz Bozkurt haksızlık karşısında susmayan bir başkaldırı hareketinin neferleriyiz. Kimse ikbal hesaplarını bizim üzerimize yapmaya kalkmasın, yeterince beklersek hak ettiğimiz yere gelir misiniz. Buna ancak güleriz bizim hiç birimiz makam mevki sevdalısı değiliz. Biz memleket sevdalısıyız. Genel merkezimiz sizin talebinizi uygun bulmuş, bizi görevden almış takdir yetkisini kullanmıştır. Bu ne ilktir ne son olacaktır. Bu tür şeyler siyasetin doğasında vardır. Ama bu konuda bir sis perdesi oluşturmak, olmayan şeyleri varmış gibi şahsımıza bir suç izafe etmek ahlaksızlıktır."

"Yani ne demektir, biz arkadaşlarımızın kabahatini ifşa etmeyiz, kol kırılır yen içinde kalır. Şahsımızın bir kabahati varsa bu kabahati 36 ekip arkadaşımızla beraber mi yapmışız? Buradan açıkça söylüyorum; hodri meydan kim ne biliyorsa ortaya dökmelidir. Artık hedefinize ulaştığınıza göre siyasetinizi bizim üzerimizden değil kendi argümanlarınızla yapın. Bizi tahrik etmekten vazgeçin. Bir başka meselede 'bir ilçe görevden alınmıştır' diyorsunuz. Doğrudur, 8 ilçe içinde 'tek sorunlu, başarısız ilçe merkez ilçedir' diyorsunuz. Belli ki başında olduğunuz teşkilatı bilmiyorsunuz. Sizi biraz aydınlatayım il başkanı; 8 ilçe içinde üye sayısı en yüksek olan merkez ilçedir. Bizim görev yaptığımız dönem içerisinde oy oranlarına bakıldığında; 6 seçimden beşinde merkez ilçe, birinde Kilimli İlçemiz birincidir. Bizim merkez ilçemiz böyle başarısızdır işte. Daha yazacak bir çok şey var. Lakin polemik konusu yapmak istemiyorum. Sen de ben de bütün Zonguldak kamuoyu biliyor ki burada mesele başarı, başarısızlık, kabahat yada başka bir sebep yok. Bütün bu olanların sebebi ayan beyan ortada."