İl Başkan Yardımcısı istifa etti: Fikir ayrılığı yaşadık! İl Başkan Yardımcısı istifa etti: Fikir ayrılığı yaşadık!

Zonguldak'a gelen Karlıtekin ve Rızvanoğlu, Belediye Başkan Adayı Fatih Keleş'e destek istediler.

Geçim sıkıntısını gündemine alan Candan Karlıtekin, Türkiye'ye yeni bir pahalılık fırtınası geldiğini belirterek "Herkes alabildiği önlemi almalı. Böyle bir fırtına geliyor, tekrar uyarıyoruz. Peki geliyorsa o veya bu ne fark eder? Dememeli. Iktidara bir sarı kart çıkarmalı. Çünkü kırmızı kart çıkaramıyoruz. Kırmızı kartı 2028 ya da öncesinde yapılacak bir seçimde anca çıkarabilir bu millet" dedi.

RIZVANOĞLU: "ZONGULDAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR"

İstanbul Milletvekili Eylem Rızvanoğlu, Zonguldak'taki seçim gezilerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Zonguldak bizim için kıymetli. Geçtiğimiz hafta da Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan buradaydı. Genel Merkezden ekiplerle biz Fatih Başkanımızı ve ekiplerini desteklemeye çalışıyoruz. Bir seçime gidiyoruz. 15 gün kaldı. Türkiye'nin o iyi gündemini yine hep birlikte göreceğiz. Ama bu hizmet yarışı seçimi. Ve burada en iyi hizmet edebilecek partinin kazanması önemli ve biz DEVA Belediyeciliği olarak DEVA Partisi olarak bu konuda çok iddialıyız. İyi projelerimiz var. Dediğim gibi daha yeni başladık; Zonguldak'tan başka yaklaşık bir 10 il gezdim. Son birkaç hafta içinde. Ve bu şunu görüyorum. Vatandaşımız biraz umutsuz. Ama bu umutsuzlukta aslında haklılar ama önümüzdeki günlerde umutsuzluğun da geçeceğine inanmakla beraber şunu söyleyebilirim; DEVA Partisi olarak bize olan teveccüh iyi. Hem bugüne kadar verdiğimiz sözlerde durduğumuz için hem Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan'ın sadece DEVA Partisi sürecinde değil, vatandaşa söylediklerinde bir süreklilik var ve insanlarımız sağ olsunlar. 'Evet siz iyi bir partisiniz. Biz size inanıyoruz, güveniyoruz' yorumunu geri alıyoruz. Biz ilk defa kendi logomuzla seçime giriyoruz. Bizim için önemli. Kendimizi ilk defa teraziye koyduğumuz bir seçim. O yüzden vatandaşlarımızın da bu anlamda desteğini bir ekstra beklediğimizi ben belirtmek istiyorum buradan."

KARLITEKİN: "SEÇİMLERİ İKİ PARTİ ARASINA SIKIŞTIRDILAR"

DEVA Genel Başkan Yardımcısı
Candan Karlıtekin ise "Türkiye maalesef bir ikili sıkıştırmaya maruz yani şöyle bir mengene düşünün. Türk milletinin kafası bir taraftan iktidar partisi ve yandaşları öteki taraftan da ana muhalefet partisi tarafından sanki iki seçenek varmış gibi ikili sıkıştırmayla Mengen arasında sıkıldıkça ısıtılıyor. Hayat pahalılığının nerelerde olduğunu siz hepimiz biliyoruz. Vatandaşın siyaset kurumuna olan inançsızlığı, güvensizliği de en büyük tehlike. Yani çünkü bu işi siyaset çözecek. Meşru zeminde yapılan siyaset çözecek. Başka da bir yolu yok. Onun için ama şöyle bir şansı var vatandaşın. O Mengene'nin o gevşetecek kolu da vatandaşın elinde. Yani vatandaş kendi eliyle kendi kafasını sıkan bu ikili Mengene'yi açacak.
Türkiye'ye bir fırtına geliyor. Herkes alabildiği önlemi almalı. Böyle bir fırtına geliyor, tekrar uyarıyoruz. Peki geliyorsa o veya bu ne fark eder? Dememeli. Iktidara bir sarı kart çıkarmalı. Çünkü kırmızı kart çıkaramıyoruz. Kırmızı kartı 2028 ya da öncesinde yapılacak bir seçimde anca çıkarabilir bu millet. Bu seçimde sarı kart çıkararak bu artık vatandaşla ilişkisini, gerçeklikle ilişkisini tümüyle koparmış ve insanları fakirlik altında inim inim inleten bu iktidara artık bir ders vermeli diye düşünüyorum." diye konuştu.
20240316 162109

Muhabir: Öznur Güneş