ÖZEL HABER: Öznur Güneş-Yeliz Alagöz

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Çatalağzı Beldesi'nde faaliyet gösteren bir taşeron firmasında Araç ve Makine Bakım Onarım ustası olarak çalışan Celal Gök, 6 Haziran 2022 tarihinde geçirdiği iş kazası sonucu sol ayağını kaybetmişti.

Kaza sırasında ayağı bileğinden kopan 56 yaşındaki Celal Gök, Atatürk Devlet Hastanesi'nde görev yapan 2 Hekim sayesinde sağlığına kavuşarak yeniden yürümeye başladı.

Atatürk Devlet Hastanesi hekimleri Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Bölümü Opr. Murat Bilgin ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Meliha Nur Köfkeci'nin 7 ay süren tedavi sürecinden sonra yürüme şansı verilmeyen Celal Gök, yeniden yürümeye başladı.

İşyerinde geçirdiği kaza sonrası Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 56 yaşındaki Gök'ün ameliyatını Opr. Dr. Murat Bilgin gerçekleştirdi. Ayak bileği eklem seviyesinden amputasyon vakasına uygulanan replantasyon ameliyatının ardından Celal Gök, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Meliha Nur Köfkeci'nin tedavisine başladı.

Kazadan sonra yürüyebileceğini hayal bile edemeyen Celal Gök 2 hekime de minnettar olduğunu söyledi.

BİLGİN: "Microcerrahi yöntemi ile ayağı başarılı bir şekilde yerine diktik"

Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif

Opr. Murat Bilgin, başarılı ameliyatın yanı sıra hastanın moral motivasyonunun iyi olmasında iyileşmesinin büyük rol oynadığını söyleyerek: "Haziran ayında hastamız ayak bileği kopmuş şekilde 112 Acil servis ile hastanemize geldi. Ayak ampute olmuştu. Hızlı bir karar alarak hiç vakit kaybetmeden ayağı geri dikmek üzere  hastamızı ameliyata aldık. Microcerrahi yöntemi ile ayağı başarılı bir şekilde yerine diktik. Kısa bir yoğun bakım sürecinden sonra servise alındı. Bir kaç aylık yarı iyileşme döneminden sonra  hastamızı Çaycuma Devlet Hastanesi'nde fizik tedavi uzmanı Meliha Nur Köfkeci  hocamıza devrettik. Başarılı bir ameliyat ve başarılı bir fizik tedavi sonrası hastamız desteksiz bir şekilde yürümeye başladı.

Hastamızın şansı ve bizim tecrübelerimiz sayesinde her hangi bir enfeksiyon ile karşılaşmadık. Moral, motivasyon ve ailesinin de desteği ile süreci hızlı bir şekilde atlattı.

Enfeksiyon yada doku reddi de olabilirdi. Ama ikinci bir revizyon ameliyatına gerek kalmadı.

Kopan organlar yerine dikildiğinde bir iki hafta sonra red edebiliyor. Ayağı geri almak zorunda kalabiliyoruz. Ayak yaşasa bile eklemlerde kireçlenme oluyor.  Ayak bileğini hareket ettiremiyor. Bu hastamız şanslıydı. İnşaallah yakında merdivenden çıkma ve parmak ucunda durma hareketlerini de yapacaktır' şeklinde konuştu.

KÖFKECİ: "Kişiye özel gün gün gözlemleyip yorum yaparak rehabilitasyonu şekillendirdik"

Çaycuma Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Meliha Nur Köfkeci ise tekerlekler sandalye ile kendisi gelen hastaya özel tedavi yöntemi uygulandığını söyledi. Dr. Köfkeci: " Hastamız buraya geldiğinde hiç bir şekilde ayağa kaldırılmamıştı. Görüntülemelere baktığımızda ayağın iç yapısının çok iyi onarıldığını fakat kemik yapısının  kötü olduğunu gördük. Hasta başvurunca hemen bir rehabilitasyon almaya karar verdik. Kişiye özel gün gün gözlemleyip yorum yaparak rehabilitasyonu şekillendirdik. 3 haftalık bir fizik tedaviden sonra hastamız tekerlekli sandalyeden kurtulup bağımsız bir şekilde yürür hale geldi. Şu an hiçbir destek kullanmadan düz zeminde dengeli bir şekilde yürüyebiliyor' dedi.

GÖK: "HİÇ ÜMİDİM YOKTU"

Başarılı bir operasyon sonrası sağlığına kavuşan Celal Gök ise: " Fabrikada geçirdiğim kaza sonrası ayağım koptu. Atatürk Devlet Hastanesi'nde Murat Hocam dikti. Hiç ümidim yokken Çaycuma Devlet Hastanesi'nde Meliha hocamın da sayesinde ayağa kalktım. Doktorlarıma çok teşekkür ederim'dedi.

Hastane koridorunda doktorlar ile birlikte yürüten Celal Gök eski sağlığına kavuştuğu için şükrediyor.

Editör: Durmuş Sevindik