Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete üzerinden duyurduğu karar doğrultusunda, sınavla 400 defterdarlık uzman yardımcısı ve 40 hazine ve maliye uzman yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Kozlu ve Kilimli için birer kontenjan ayrıldı.

İlana göre, defterdarlık uzman yardımcılığı için başvurular 4-15 Mart tarihleri arasında alınacak. Ayrıca, hazine uzman yardımcılığı için başvurular 15-26 Ocak tarihleri arasında kabul edilecek. Bu alımlar için başvuru yapabilecek adaylar, 1 Ocak 1989 ve sonrasında doğanlar arasından seçilecek. Adayların, 2022 ve 2023 KPSS sınavlarında ilgili puan türlerinden belirlenen taban puanları almış olmaları da gerekmektedir.Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın taşra teşkilatındaki kadrolar için planlanan alımlar, nitelikli uzmanları bünyesine katma amacını taşıyor. İlan kapsamında, adaylardan yazılı ve sözlü sınavlara katılım beklenirken, başvurular 4-15 Mart tarihleri arasında kabul edilecek.HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI 400 DEFTERDARLIK UZMAN YARDIMCISI BAŞVURULARI NE ZAMAN?Bu kapsamda 400 Defterdarlık Uzman Yardımcısı alımı için başvurular 4-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar, belirlenen tarihler içerisinde başvurularını tamamlayarak sınavlara katılmaya hak kazanabilecekler.

Sınavlar, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek. Adaylardan, 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları'ndan ilgili puan türlerinden taban puan almış olma şartı aranacak.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI 400 DEFTERLİK UZMAN YARDIMCISI BAŞVURU AYRINTILARI

Hazine ve Maliye Bakanlığı ayrıca, 40 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı alımı için de sınav düzenleyecek. Başvuruların 15 Ocak'ta başlayıp 26 Ocak'ta sona ereceği bu kadro için de adaylardan aynı şartlar aranacak.

Alım kapsamında Zonguldak’ın Kozlu ve Kilimli ilçelerinde birer kontenjan ayrıldı.

Kaynak: Haber Merkezi