Uluslararası Yönetim, İktisat ve İşletme Kongresi ZBEÜ’de başladı Uluslararası Yönetim, İktisat ve İşletme Kongresi ZBEÜ’de başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Zonguldak'ta hizmet eden Orhan Hamarat, Facebook messengardan gelen mesaj üzerine 66 bin TL dolandırıldı. 

Facebook messenger'dan “Sosyal medyada eşimi beğendin. Seni eşine şikayet edeceğim” diye gelen mesajdan tedirgin olan Orhan Hamarat, arayan kişinin telefon numarasını istemesi üzerine numarasını gönderdi. Telefonla arayan dolandırıcının "Bu işi kendi aramızda halledelim, tatlıya bağlayalım. Ben seni eşine şikayet etmem. Sen biraz para ver" dediği öğrenildi.
İlk başta para vermeye yanaşmayan Hamarat, aynı kişinin eşine de taciz ve tehdit mesajları çektiğini görünce dolandırıcıya IBAN yoluyla para gönderdi.
30.000 TL ile yetinmeyen dolandırıcı para istemeye devam etti. Orhan Hamarat bu sefer şahsa 36.000 TL'lik cep telefonu aldı. Cep telefonunu Hamarat'ın iş yerine gelerek alan dolandırıcının Zonguldak'ta tanınan bir isim olduğu öğrenildi.
Dolandırıldığını sonradan anlayan Orhan Hamarat, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Facebook'ta kendisinde ekli olan arkadaşlarının fotoğraflarını beğenmenin faturasını pahalı ödeyen Orhan Hamarat, 66.000'sini geri almaya çalışıyor. 
 

Muhabir: Öznur Güneş