''Evde diş beyazlatma'' şeklinde yapılan aramalar da bir hayli fazla. Kişiler yakınlarından duydukları veya internet üzerinden eriştikleri amatör diş beyazlatma teknikleri ile dişlerindeki renklenmelere çare aramaktadırlar. Ama bu yöntemlerin dişlere kalıcı zararlar verme durumları olabilmektedir.

Diş hekimlerinin uyguladığı diş beyazlatma yöntemlerinde bile tedavi dişlerin vereceği tepkiye göre yarıda kesilebilmektedir. Profesyonel Ev tipi diş beyazlatma yönteminde bu durumla karşılaşıldığı olmuştur. Bu yüzden evde bireylerin amatör yöntemlerce diş beyazlatma çabaları dişleri çok daha zor durumlara sokar.

En risksiz ve en zararsız diş beyazlatma izmir yöntemi, diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen veya gözetimlerinde uygulanan yöntemlerdir. Bu yöntemler ofis tipi ve ev tipi olarak adlandırılır. Ofis tipi denilen yöntem, klinik ortamında diş hekimleri tarafından uygulanır. Ev tipi dediğimiz yöntem de, diş hekimleri tarafından kişiye özel hazırlanan ekipmanlar ile kişinin kendine uyguladığı tedavidir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nasıl Uygulanır ?

Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi, en hızlı sonuç alınan yöntemdir. Ortalama 35-40 dakika gibi bir sürede tedavi, kişinin dişlerine estetik beyazlık sağlar. Kimyasal solüsyonlar yardımıyla dişlere aralıklı sürelerle (saniyeler olarak belirtilir) ışınlama yapılır. Işınlama, sürülen beyazlatıcı solüsyonun etkinliğinin arttırılması için uygulanır. Bu şekilde inci gibi parlayan dişler, dişlerin yapısı izin verdiği takdirde mümkün olabilmektedir.

Klinik ortamında gerçekleştirilen ofis tipi diş beyazlatma işleminin işinde uzman bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi önemlidir. Çünkü dişlere beyazlaması için sürülen beyazlatıcı jellerin çok dikkatli uygulanması gereklidir. Diş etlerine temas etmesi diş etlerinde hassasiyetler yaratabilir, istenmeyen durumlar meydana gelir.

Diş etlerinin ışınlama işleminden etkilenmemesi içinde koruyucu jeller sürülür. Bu şekilde klinik ortamında diş beyazlata tedavisi gerçekleştirilir. Tedavi süresinin çok kısa olması, ofis tipinin en çok tercih edilen yöntem olmasını sağlamıştır. Tedavi, diş estetiği uygulamaları arasında ekonomik bir yere de sahiptir. Bu sebeple birçok kişinin tercih etmesi mümkün olmaktadır.

Ev Tipi Diş Beyazlatma Nedir ?

Bu yöntemde ise diş hekiminin bireye özel olarak hazırladığı diş üstü kalıplar kullanılır. Bu kalıpların içine dişlerdeki renklenmeleri yavaş yavaş uzaklaştırması için özel beyazlatıcı ajanlar eklenir. Hazır hale getirilen diş kalıbı, dişlerin üzerinde 5 saat kalmak suretiyle takılır. Tedavi süresi boyunca bu işlemler her gün tekrar edilir.

Tedavinin süresini net olarak bilmek mümkün değildir. Dişlerde istenilen beyazlık sağlandığı zaman tedavi bitirilebilir. Bazı durumlarda kişinin dişlerinde oluşan hassasiyet sebebiyle tedavi sonlandırılabilmektedir. Bu gibi sebepleri göz önüne aldığımızda tedavi 1-3 hafta gibi bir sürede tamamlanabilir. Kişinin dişlerindeki yoğun renklenme derecesi bile tedavinin süresini etkileyebilmektedir.

Ev tipi diş beyazlatma bazı durumlarda destekleyici olarak da uygulanmaktadır. Klinik ortamında gerçekleştirilen tedavide dişlerin tonu yeterli derecede açılmaz ise, evdede devam etmek üzere ev tipi tedavi alınabilir. Destekleyici olarak alınan ev tipi diş beyazlatma da süre, 4-5 gün ya da daha kısa olabilmektedir.

Diş Beyazlatma Zararları Nelerdir ?

Diş hekimlerinden alınan bleaching tedavilerinin hiçbiri zararlı değildir. Profesyonel olarak uygulanan tedavinin dişlere ve diş etlerine zararı yoktur. Zararlı olabilecek uygulamalar, kişilerin amatörce denemeye çalıştıkları yöntemlerdir. Özellikle karbonat ve aşındırıcı içeren diş tozlarından uzak durulması önemlidir. Bilinçsizce kullanım istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar ?

Diş beyazlatma tedavisi ile ilgili en çok sorulan sorulardan birisi de diş beyazlatma fiyatıdır. Ücretler, Türk Diş Hekimleri Birliği'nin açıklamış olduğu taban fiyatlar üzerinden hesaplanır. Diş hekimi ya da diş sağlığı merkezlerinin fiyat politikaları farklı olabilmektedir. Net bir cevap vermek yanlış olabilir.

TDB'nin belirlemiş olduğu 2022 yılı diş beyazlatma fiyatları tarifesinin taban ücreti tek çene için KDV Hariç 1500 TL'dir. Bu rakam üzerinden fiyatlama politikası gerçekleşir. En güncel diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi almak için tedaviye başlamak istediğiniz klinikteki hekim veya yetkililerden bilgi talebinde bulunabilirsiniz.