Herkes kendi işinin geçen zaman içinde kendi kendinin patronu olmak istiyor. Dükkan açma fikirleri genellikle eşimizin dostumuzun '' Küçük bir kafe açmak istiyorum. '' hayaliyle yakınlık göstermektedir. Özellikle dükkan açmak bazı iş kolları için masraflı olabilir. Bu nedenle kazanmayı hedeflediğiniz tutarla, bütçenizin uyumluluk göstermesi gerekmektedir.

Ayrıca bir dükkan açmadan önce kesinlikle bilmeniz gereken bir iki şey bulunmaktadır. Eskiden olduğu gibi çoğu iyi bir dükkan açma fikri, iyi bir kar marjı bırakmaya bilir. Çünkü artık personel giderlerinin oldukça yüksek miktarlarda işverene yansıması, ciddi oranda kar marjlarını düşürmektedir. Özellikle pandemi süreci, artan enflasyon değerleri gibi dükkanı açmak istediğiniz tarihlerin bir analizden geçirilmesi iyi olacaktır.

Küçük Sermaye ile açılan dükkanlar:

  • Çay ocağı açmak
  • Kafe
  • Waffle Dükkanı
  • Çiğ köfte dükkanı
  • Ev yemekleri dükkanı
  • Pilavcı
  • Market Açmak

Özellikle düşük sermayelerle uygun bütçeli konumlarda kolaylıkla açabileceğiniz dükkan sınıfları olarak bilinmektedir. Bunun yanında daha farklı seçeneklerde bulunmaktadır. Önemli olan bu işleri yaparken keyif almanız kalitenizi müşterinize yansıtmanızdır. Elde edeceğiniz kazançları işinizi büyütmek için bir adım olarak görebilirsiniz.

Dükkan Açma Maliyeti

2021 yılında dükkan açmayı isteyen kişiler kendi bütçeleriyle iyi bir dükkan açabilir. Özellikle düşük sermayelerle farklı işletme planları hayata geçirilmektedir. Başlangıçta 10.000 TL'den 300.000 TL'ye kadar bir bütçe yeterli olmaktadır. Elbette önemli olan açmak istediğiniz dükkanın hizmet kolu olacaktır. Her hizmet kolunun yüksek maliyetli ve düşük maliyetli bazı alternatifleri yer alır.

Örneğin bir kişi 300.000 TL fiyatında bir kafe açmayı düşünürken, diğer bir kişi 10.000 TL bir parayla kafe açma hayalini gerçekleştirebilir. Elbette bu seçilecek dükkan kirası, içerideki ekipmanlar vb. tüm giderlerin iyi hesaplanması gerekmektedir. Dükkan seçimi cadde üzerinde herkesin gördüğü yerlerde çok yüksek kira fiyatları olmaktadır. Buna rağmen sokak aralarında iyi bir konumda müşteri çekebileceğiniz yerlerin kiraları daha düşük olmaktadır. Seçenekleriniz, yatırım yapmayı düşündüğünüz tutar kazanç sağlayacağınız tutarlarla elbette yakınlık gösterecektir.

Kaynak: https://patronoldum.com/dukkan-acmak-isteyenlere-112-isyeri-acma-fikri/