Kentte bulunan Büyük Amasya Oteli'nde gerçekleştirilen çalıştaya Amasya Valisi Yılmaz Doruk, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kemal Özcan, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda katılımcı katıldı.Çalıştaya katılan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Dijitalleşme insan hayatını kolaylaştırdığı gibi, barındırdığı risklerle birlikte çocuk ve gençlerimiz üzerinde olumsuz etkilere de sebep olmaktadır’ dedi.

‘TOPLUMUMUZUN İNTERNET VE SOSYAL MEDYAYI DOĞRU VE YETERLİ SÜRELERDE KULLANMALARINI HEDEFLİYORUZ’

Göçükte hayatını kaybeden madenci Şenol Zurnalı’nın cenaze programı belli oldu Göçükte hayatını kaybeden madenci Şenol Zurnalı’nın cenaze programı belli oldu

Çocuk ve gençlerin dijital dünyanın tehlikelerinden korunmasının ülkenin geleceği için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Doruk, “Teknolojinin hayatımızın her alanına girdiği bir çağda yaşamaktayız. Günümüzde İnsanlar artık yüz yüze etkileşimden daha çok çevrim içi ortamlarda iletişime geçmeye başlamışlardır. Bu da iyi bir dijital vatandaş olma algısını, yani gerçek hayatta olduğu gibi sanal ortamda da hak, hukuk ve sorumluluklar çerçevesinde; etik algısını da gözeterek hareket etme gerekliliğini oluşturmaya başlamıştır. İnternet ortamı güvenlikle ilgili risk oluşturmasının yanı sıra, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin yoğun olarak kullandığı sosyal ağlar, kişisel mahremiyetin ihlali ve siber zorbalığa kadar olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. Bu noktada çocuklarımız ve gençlerimiz, internetin ve sosyal medyanın olumsuz etkilerine maruz kalarak, maalesef sosyal yaşam ile milli ve manevi değerlerden uzaklaşabilmektedir. Bu durumu engelleyebilmek ve toplumumuzu internet kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla, Valiliğimiz öncülüğünde paydaş kurumlarımızın da katkılarıyla ‘Dijital Evrende Çocuk Projesini’ hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu projemizle, sanal ortamlarda öğrencilerimizin güvende olmalarını sağlamayı, velilerimizi sanal ortamda öğrencilerimizin karşılaşabileceği riskler konusunda bilgilendirmeyi, gençlerimize siber zorbalıkla mücadele etme becerileri kazandırabilmeyi, toplumumuzun internet ve sosyal medyayı doğru ve yeterli sürelerde kullanmalarını ve internette doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Editör: Gamze Taşdemir