Yıllardır devam eden eksiklikle ilgili olarak Bakanlığa soru önergesi yönelten Milletvekili, “Yeniçağa kavşağının sadece 3 km uzaklığında, Anadolu Otobanı bağlantısı bulunmasına rağmen, bölgede Ankara istikameti ve otoban bağlantı yolu yönlendirmeleri yer almamaktadır bu da özellikle yolu bilmeyen vatandaşlarımızı eski yola yönlendirmekte ve çeşitli karışıklıklara yol açmaktadır” dedi.

Dr. Ömer Selim Alan kız istedi: Buğra Özçelik ve Havva Ekşi nişanlandı Dr. Ömer Selim Alan kız istedi: Buğra Özçelik ve Havva Ekşi nişanlandı

Yavuzyılmaz önergesinde, söz konusu kavşağa T tipi levha konulması, levhanın Yeniçağa, Bolu, İstanbul istikametini gösteren kısmına, Ankara istikametinin ve Anadolu E90 Otoyolu bağlantı bilgilerinin eklenmesini talebinde bulunurken, Bakanlık milletvekilinin talebine yanıt verdi.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu imzasını taşıyan 16 Nisan 2024 tarihli yanıtta; “Söz konusu kavşakta otoyol bilgi mesajı verilmesi için T tipi yön levhası projelendirilmiş olup 2024 yılı çalışma sezonunda yapılması planlanmaktadır” denildi.

Yavuzyılmaz daha öncesinde de Bolu-İstanbul ve İstanbul-Bolu istikameti TEM Otoyolu üzerinde Zonguldak İli yön tabelası olmaması ile ilgili Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ile bir görüşme gerçekleştirmiş, görüşmenin ardından Düzce gişelerinin çıkışını gösteren levhaya “Zonguldak” ibaresi eklenerek yaşanan karışıklıkların önüne geçilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi