Prof. Dr. Güngör Karauğuz, "Bu toprakların 500 bin yıllık insanlık tarihi var. Bu müzede de Devrek'in son 200 yılı yer alıyor. Kent Müzeleri, kent bilincini arttırmak, kent aidiyetini güçlendirmek anlamında son derece önemlidir." dedi.

BAŞKAN BOZKURT'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Devrek'te Kent Müzesi'nin kurulmasına öncülük eden Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'a da teşekkür eden Prof. Dr. Karauğuz,

"Tarihimizin, kültürümüzün, toplu yaşamın bir çatı altında yansıtılması amacıyla Devrek'te oluşturulan müzeye öncülük eden Sayın Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt'a böyle güzel, anlamlı ve özel bir mekan oluşturduğu için halkımız adına teşekkür ediyorum. Bu müze Devrek'imize çok yakışacak. Kaybolmaya, unutulmaya yüz tutan bölgemizin özelliklerini taşıyan kültürel, sanatsal ve insanımızın yaşamına dair ne varsa burada sergilenerek, gelecek nesillerimize aktarılacak. Böylece geçmişle gelecek arasında bir köprü vazifesi görecek bu müze. Kent müzeleri, kent bilincini artırır" ifadelerini kullandı.

BU MÜZE DEVREK'E ÇOK YAKIŞACAK

Açıklamasında, müzeye Devreklilerin sahip çıkmalarını da isteyen Prof. Dr. Güngör Karauğuz, "Bu müzeye Devrek halkının gerekli tüm desteği vereceğinden de kuşkum yoktur. Destek vererek kuralacak müze ile Devrekli dedesini, ninesini, amcasını, dayısını, halasını, yengesini, abisini görecek. Kısaca Devrekli kendini ve kültürünü bu müzede tanıyıp tanıtacak. Kendi gördüğü gibi; övündüğü ve övünmekle haklı olan kültürünü, sanatını, edebiyatını ve müziğini de gelen misafirlerine tanıtmış olacak. Kendi ile gurur duyup övünecek ve torunlarını da övündürecek. Bu ruhla gezdiği müzede hem kendi hem de ecdadının ruhu da pür nur olacak. Müzeyi gezip bahçesinde oturup orada tarifi mümkün olmayacak duygularla yudumlayacağı bir bardak çayın ve kahvenin lezzetine varacak şüphesiz. Bu müze içinde tabii ki Devreklinin yapacağı eser bağışlarıyla bir milli mücadele seksiyonu ile her ne kadar baston müzemiz varsa da küçük bir baston bölümü ve Devrek mutfağı da eminim unutmayacaktır. Devrek müzesi için bir tek taş getiren ve getirerek emeği geçen herkesi yeniden kutluyorum. Bu müze Devrek'e çok yakışacak." görüşlerine yer verdi.