1972 Devrek/Zonguldak doğumludur. İlk ve orta okul tahsilini Zonguldak'ta tamamlamıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 1993 yılı mezunudur. Mezun olduğu tarihten itibaren 3 sene boyunca İstanbul Valiliği Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nde ve Bem İnşaat Taah. Ltd. Şti.’nde Şehir ve Bölge Plancısı olarak görev almıştır. 
Ocak 1996 - Aralık 2007 tarihleri arasında kurucusu ve eski ortağı olduğu Kent Yapı Planlama Mimarlık Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Ltd. Şti'nde yurt genelinde çeşitli ölçek ve türdeki planlama çalışmalarında plan müellifi olarak sorumluluk almıştır. Bu zaman zarfı içinde, harita ve imar uygulaması, coğrafi bilgi sistemi(GIS) ve sertifikalı olarak mahkemelere bilirkişilik konularında hizmet vermiştir. Özdal halen İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ İllerinde kamulaştırma bilirkişiliği görevi yapmaktadır. 
Aralık 2007 tarihinden itibaren halen ortağı olduğu Bige İnşaat Taahhüt A.Ş.'nde, çalışma hayatına devam eden Ahmet Özdal Şehir Plancıları Odası üyesidir. Okan Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans Programını tamamlayarak Y.Şehir ve Bölge Plancısı unvanını alan Özdal, 2009-2012 yılları arasında Türk Kızılay Derneği Akfırat Şubesi Başkanlık görevi ile 2017 -2018 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Denizli TVK Bölge Komisyonu üyeliği görevlerini yürütmüş olup evli ve üç çocuk babasıdır.