Çaycuma Belediyesi Atatürk Spor Merkezin ile bir kompleks olarak hemen bitişiğinde yer alan Ada Spor Merkezi, Çaycumalı çocukların eğitim üssü olarak işlevini sürdürüyor. Bugüne değin binlerce çocuğun kurs aldığı Ada Spor Merkezi’nde, şu anda, kayıtlı 140 çocuk eğitimini sürdürüyor. Tenis kursunda 30, piyano kursunda 25, 5-12 yaş futbol kursunda 50 öğrenci kurs görürken, 35 öğrenci de İngilizce eğitimi alıyor.

ALTI UZMAN EĞİTİCİ GÖREV YAPIYOR

Bale, halk dansları, plates, reformer gibi tüm branşlarda 7’en 77’ye eğitim verilen Ada Spor Merkezi’nde, 6 uzman eğitmen, 1’i kapalı 2 halı futbol sahası, 1’i kapalı 3 tenis kortu, 1 adet bocce oyun sahası, okçuluk poligonu, egzersiz salonu ile çok maksatlı salonda hizmet veriyor.

Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında avantaj elde etti Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında avantaj elde etti

SPOR AKTİVİTELERİ İLE SANATSAL, KÜLTÜREL AKTİVİTELER YAN YANA SÜRÜYOR

Gençlerin kötü alışkanlıkların uzağında tutulması, sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi, uzman eğitimciler eşliğinde bilinçli spor yapmaları, ülke çapında sporcular yetiştirilmesi, spora yeteneği olmayan çocukların bedensel gelişimine de katkı sunulması amaçlanan Ada Spor Merkezi’nde, spor aktiviteleri ile sanatsal, kültürel aktiviteler yan yana sürdürülüyor. 

SPORUN YANI SIRA DANS VE PİYANO KURSU GİBİ SANATSAL, İNGİLİZCE KURSU GİBİ EĞİTSEL AKTİVİTELER DE YER ALIYOR

Merkezde futbol, tenis, okçuluk, bocce, jimnastik gibi sporların yanı sıra dans ve piyano kursu gibi sanatsal, İngilizce kursu gibi eğitsel aktiviteler de yer alıyor. Bunların yanı sıra akıl ve zekâ oyunları ile kitap okuma, film izleme gibi kültürel etkinliler de Spor Akademisi’nde yürütülen etkinlikler arasında yer alıyor.

ÇAYCUMA’DA HER TÜRLÜ SPOR YAPABİLABİLİYOR

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Ada Spor Merkezi Çaycuma’nın spor kenti iddiasına büyük katkı sunuyor. Açık ve kapalı alanlarıyla çok yönlü bir spor merkezi hüviyetinde olan Ada Spor Merkezi, evlatlarımızı yalnızca popüler sporlarla değil, geleneksel sporlarla da buluşturuyor. Birlikte bir kompleks oluşturduğu Atatürk Spor Merkezi ile yaklaşık 10 dönümlük alanda, 4 bin metre kareye yakın kapalı alanı olan spor merkezimiz, her yaştan insanımıza, pek çok dalda spor yapma imkânı sunuyor.” dedi

ÇAYCUMA’NIN SON 10 YILDA YAŞADIĞI BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN GÖSTERGELERİNDEN BİRİNİ DE OLUŞTURUYOR

Kantarcı açıklamalarını, “6 kurs hocası ve diğer çalışanlarıyla birlikte istihdam da yaratan Ada Spor Merkezi, il düzeyinde dereceler elde eden başarılı sporcuların ortaya çıkmasını da sağlıyor. Uluslararası standartlarda turnuvaların yapılabileceği kapalı tenis kortuna da sahip olan Spor Merkezimiz, Çaycuma’nın son 10 yılda yaşadığı büyük dönüşümün göstergelerinden birini de oluşturuyor. Diğer yaptıklarımızı gibi, burası da, verdiğimiz emeğe değen, Çaycuma’ya çok yakışan bir tesis de oldu. Ben inşaatından bugüne kadar her aşamasında katkı sunan, emek harcayan çalışma arkadaşlarıma, orada kurs veren değerli hocalarımıza, ilgi göstererek hepimizin gururu haline getiren Çaycumalı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi