<FONT size=3> </FONT> <br><P style="MARGIN-BOTTOM: 0cm"><FONT size=3>Makine Mühendisi Faruk Papila, kurullara uygun yakılmayan soba ve kaloriferlerin baca ve boruların sık dolmasına sebep olduğunu söyledi. Aynı zamanda kalorifer ateşçi kursu öğretmenliği de yapan Papila, soba ve kaloriferden verim alınabilmesi için baca yüksekliğinin ve kaliteli kömür kullanımının da önemli olduğunu söyledi. Papila, küllüklerin kenarlarının bantlanması gerektiğini de söyledi. </FONT><FONT size=3><BR></FONT></P> <br><P style="MARGIN-BOTTOM: 0cm"><FONT size=3><STRONG>Yılda bir kere boru temizliyor </STRONG></FONT><FONT size=3><BR></FONT></P> <br><P style="MARGIN-BOTTOM: 0cm"><FONT size=3>Makine Mühendisi Faruk Papila &8220;Kalorifer ateşçi kurs öğretmeni ve iyi bir soba yakıcısı olmama rağmen, senede bir kere soba borusu temizleme sıkıntısını yaşarım. Bazı insanların, kış mevsiminde 15 günde bir boru temizlediklerini duyarım. Boruların daha temiz kalması için; Kaliteli kömür kullanırım. Sobayı mutlaka üstten yakarım&8221; diye konuştu. </FONT><FONT size=3><BR></FONT></P> <br><P style="MARGIN-BOTTOM: 0cm"><FONT size=3><STRONG>Çatı doruk noktasının üzerinde </STRONG></FONT><FONT size=3><BR></FONT></P> <br><P style="MARGIN-BOTTOM: 0cm"><FONT size=3>Faruk Papila &8220;Baca kurum kapağından kesinlikle hava girmesine müsaade etmem. Baca yüksekliği, mutlaka çatı doruk noktasının üstündedir. Ve bacamda hiç bir şekilde şapka yoktur. Buna rağmen, sene de sadece bir kere sıkıntı yaşarım. Bilinçsiz, taşlı ve topraklı kömürleri yakan insanların, soba boru ve bacalarının durumu nasıl olur ki acaba?&8221; dedi. </FONT></P>