Bölgesel Amatör Lig takımları TFF’nin BAL için belirlediği statüden büyük rahatsızlık duyuyor.

Gruplarda illerin takım sayısına  göre bir çok takım ligi üst sıralarda tamamlamasına rağmen direkt olarak küme düşebiliyor.

DEVREK BELEDİYESPOR İLE GRUPTA 4 TAKIM KÜME DÜŞTÜ

Zonguldak’dı BAL’da Kozlu Belediyepor, Ereğli Belediyespor ve Devrek Belediyespor temsil etti. 3 Zonguldak takımından birisi olan Devrek Belediyespor ligi 7’nci sırada tamamlamasına rağmen direkt küme düştü.

Ereğli Belediyespor 52 puanla ligi 2’nci sırada tamamladı, Kozlu Belediyespor45 puanla 4’üncü sırada, Devrek Belediyespor ise 42 puanla 42 puanla 7’nci sırada tamamladı. Puan sıralamasına göre Zonguldak takımları arasında ligin 3’üncü sırada tamamlayan Devres Belediyespor küme düşen takım oldu.

STATÜ KURBANI OLDULAR

BAL 5’inci Grup’ta Devrek Belediyespor ile birlikte Kavaklıderespor, Çankırıspor ve Kardemir Karabükspor da küme düşen takımlar oldu. Devrek Belediyepor ile Kavaklıdere küme düşme potasında olmamasına rağmen statü kurbanı oldu.

Ereğli Belediyespor gelecek sezon BAL'da devam edecek, Kozlu Belediyespor ise Süper Amatör Lig play-off maçları sonunda şampiyon olan takım ile play-out oynayacak. Kazanan takım BAL'da devam edecek.

(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Ender Yüksel