Kdz. Ereğli Rotary Kulübü 2021-22 Dönemi Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi. 30 Haziran Perşembe günü akşamı Tims Fabrika'da gerçekleştirilen tören 2021-22 Dönem Başkanı Mehmet Can Kutayer'in faaliyetlerini ve dönem içinde kazanılan başarı ödüllerini özetlediği konuşma ile başladı. Görev sürelerince, insanlarıa ve çevrelerine dokunacak projelere imza atmaya çalıştıklarını anlatan Kutayer, şöyle dedi: "Dönemimiz zorlu bir süreçte başladı. Yangınlarla boğuştuk, guvernörümüzün öncülüğünde başlatılmış olan ve yangın bölgelerine aktarılmak üzere açılan fona, kulüp olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra dönem içerisinde yapmış olduğumuz etkinliklerimizin taktirler ve ödüllerini de guvernörlerimizden aldık. 'İlk Saran Biz Olalım', 'Örnek Rotary Toplum Birliği', 'Afet Projelerine Destek', 'Kulüp Hizmetleri Hizmet Başarı Ödülü', 'Kurumsal İletişim Hizmet başarı Ödülü' gibi ödüllere layık görüldük. Ayrıca kulübümüz, Uluslar arası Rotary tarafından "Başkanlık Takdirnamesi Ödülü"nü almaya layık görüldü ve kulübümüze teslim edildi. Elimizden geldiğince doğru ve yerinde projeler yapmaya çalıştık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." Kutayer, eşi Janset ile birlikte dönemleri boyunca destek olan üyelere teşekkür ederken, Kulüp Hizmetleri Destek dalında ise Fabrika Tims İşletmecisi Rotaryen Özlem Şen'e plaketini takdim etti.


INTERACT KULÜBÜNDE GÖREV, ELÇİN ASLAN'DA
Kdz. Ereğli Interact Kulübü 2021-2022 Dönem Başkanı Bahar Biçer'de döneminde yapılan çalışmalarını içeren konuşması ardından, görevini 2022-2023 Dönem Başkanlığını Elçin Aslan'a devretti.

PANDEMİYE RAĞMEN BAŞARILDI
Törende konuşma yapan UR 2430. Bölge 2021-22 Dönem 3. Grup Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Eray İlhan, pandemi şartlarına rağmen başarılı bir dönem geçirildiğini ifade etti ve kulübün üye sayısının arttırılması yönünde tavsiyede bulundu. Törende 2021-22 Dönem ekibi başkanlık görevinden ayrılan Kutayer'e, dönem anısına özel bir hediye takdim etti. Bu arada, Uzun yıllar kulübe hizmetlerde bulunan önceki dönem başkanlarından Muhittin Dikmen ise geçici olarak ayrıldığını ifade ederek kısa bir veda konuşması yaptı.

FULYA DİNÇER DÖNEMİ BAŞLADI
Tören, 2022-2023 Dönem Başkanı Fulya Dinçer'e geçmiş dönem başkanı Mehmet Can Kutayer ve eşi tarafından madalyasını takılması ile devam etti. Fulya Dinçer de, eşi Ahmet Dinçer ile birlikte, Mehmet Can Kutayer&Janset çiftini görev sürelerindeki çalışmaları dolayısıyla kutlayarak, "Kulübümüzün ilk kadın başkanı' olarak sizlere sesleniyor olmak gerçekten heyecan verici." dedi. "Rotary İle Hayal Edelim" sloganlı dönem bayrağını açan Dinçer, canlı bir dönem başladığı mesajını verdiği konuşmasında, projelerini özetledi.

Elpek Dokuyan Eller Koop. Toplum Birliği ile ortak hazırladıkları geleneksel hale gelen ihtiyacı olan öğrencilere burs sağlama amaçlı gelir getirici ürün projesinden bahseden Dinçer şöyle devam etti: ''Bu dönem sponsorluğumuzda 6-13 yaş arası çocuklardan oluşacak olan 'Kdz.Ereğli Rotakids' Kulübünü kurmayı planlıyoruz. Bu sayede çocuklarımızı da küçük yaşta topluma faydalı olmaya teşvik ederek, onlarla; 2.El Oyuncak Şenliği, Köy okuluna Çocuk Kütüphanesi gibi projeleri gerçekleştireceğiz. Interact Başkanımız sevgili Elçin Aslan ve Ekibi ile birlikte birbirinden değerli projeler gerçekleştireceğiz.

Temmuz ayında Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivalindeki kortejde Kdz.Ereğli Belediyesi ile birlikte ortak sponsorluğumuzda 'Tahtabacak Gösteri Grubu' ile Canlı bir Rotary Kulübü olarak, hep birlikte tam kadro ellerimizde Rotary ve Çocuk Felcine Son Bayrakları ile yürüyeceğiz. Festival süresince standımızda Roteşlerimizle birlikte üreteceğimiz çarpana anahtarlıklar ve el emeği kitap ayraçlarının satışını da gerçekleştireceğiz.''

Dinçer daha sonra başkanlık döneminde görev yapacağı ekip arkadaşları olan Dönem Sekreteri Aykut Ateş ile eşi Ülkü, dönem saymanı Cafer Can Yılmaz, yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Can Kutayer ile Janset ve Doruk Dokuzoğlu ve Taciser'i sahneye davet etti.


TURAN "HAYALİM GERÇEKLEŞTİ"
10.Grup Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Fatma Zehra Aydın da, kendisi için Ereğli'nin özel bir ilçe olduğunu hatırlatırken, Ereğli Rotary ile birlikte çalışmaktan da büyük mutluluk duyacağını kaydetti. Gecenin son konuşmasını yapan UR 2430. Bölge 2022-23 Dönemi Bölge Sekreteri Murat Turan ise Rotary Kulübü'nün Dünyada, Bölgede ve Ereğli'de kadın başkanların yönetimde olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek "hayalim gerçekleşti" dedi.