ÖZEL İÇERİK

Zonguldak'ta Burcalı Petrol Sahibi Tacettin Burcalı, Facebook hesabından dolandırılmaya çalışıldı ancak son anda işin farkına vardı.

Facebook'tan Francis Danyi isimle hesap açan şahıs, önce kişilere arkadaşlık isteği gönderiyor, sonrasında mesaj çekerek banka hesabında 15 milyon dolar ortak bir para olduğunu ve bunu paylaşmalarını teklif ediyor.

Sahte hesaptan yazan kişinin profili Ganalı ancak yazdığı yazılar tamamen Türkçe.

Benzin istasyonu sahibi Burcalı "Önce bana arkadaşlık isteği gönderdi, ben de kabul ettim. Bana massengerdan 'Senin bir tane Gana'da akraban var, o rahmetli olmuş. Bankada hesabı var, hatta dekontu da var. Biz bu parayı bankaya bırakmayalım, yüzde 50 olarak paylaşalım. Bankada 15 milyon doları var" diye yazmış. Ben de bunu kafaya almak için 'Ne yapmam lazım?' dedim. O da bana 'Sen bana evet dersen sana evrak göndereceğim' dedi. Sonrasında da bana mesajdan bir sürü yazılı kağıt gönderdi. Ben de ona hiçbir şey istemediğimi söyledim. Sonrasında beni bir daha aramadı, arkadaşlıktan da çıkarttı" dedi.

Sahte hesap sahibi kişi, özellikle esnafı seçerek tuzağa düşürmeye çalışıyor. Aynı sahte hesap Gölcük'te de bir esnafı kandırmaya çalıştı.

Editör: Pusula Gazetesi