Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, "Son birkaç yıldır kentimizin özellikle ilgisiz ve yetkisiz kişilerin her konuda ortaya attıkları temelsiz fikirlerle, işleyişin kör topal sürdüğünü, başta eğitim olmak üzere hemen her şeyin boz-yap oyununa döndürüldüğünü yaşamaktayız" dedi.

Orhan Yılmaz, kentin, denenmiş olmasına ve çözüm olması mümkün olmayan yöntemlerle trafiğinin arapsaçına çevrilmesi, okulların açık olmadığı zamanlarda bile tekrar tekrar denenen yöntemle, tıkanan trafiğin insanları çileden çıkartılmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek "İlginç olan ise sorunların çözüm yerinde oturanların sorunu çözmek yerine sorun yaratmalarıdır" dedi.

Orhan Yılmaz, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Yakın bir zamanda, yapılması unutulan (!) hastane otoparkı için tarihi bir okulumuzun yıkım tartışmalarını yaşadık. "Anıtlar Kurulunun " almış olduğu karar sonrasında okulumuzun kurtulması sevincini yaşayamadan, bu kez ne hikmetse okulumuzun depreme dayanıklı olup olmadığı tartışmalarıyla gündemde kaldığını gördük. Okulun yıkılarak yerine otopark yapılması ile ilgili arzuları yerine gelmeyenlerin, bu kez okulun depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmasını istemeleri ise oldukça manidardır.

Bizim, okulun yıkılarak yerine otopark yapılmasına karşı çıkışımızdaki nedenlerden biri, okulun tarihi olmasının yanı sıra tamamen keşmekeşe dönmüş şehir trafiğinin Fener Semtine yönlenmesi ile artık içinden çıkılamayacak hale geleceğini gördüğümüzdendir. Kısacası yeni hastanenin oraya yapılması hatalı bir seçim iken, araçlarının önünde ve tepesinde "çakar" ı olanların görmesi mümkün değildir. Çünkü onlar trafik ne denli çetrefilli olursa olsun ayakları taşa değmeden diledikleri yere kolaylıkla gidebilmektedirler."