Zonguldak BEÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı, damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde IVUS işlemine başladı.

Minik müzisyenler performansları ile büyülediler Minik müzisyenler performansları ile büyülediler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı, damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde uygulanan IVUS işlemini uygulamaya başladı. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ahmet Avcı liderliğinde gerçekleştirilen IVUS işlemi, damarların iç yüzeyini detaylı bir şekilde görüntüleyerek damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle kardiyoloji alanında önemli bir teknoloji olarak kabul edilen IVUS işlemi, ZBEÜ Hastanesi’nin uzman ekipleri tarafından başarıyla uygulanmaya başladı.

Yeni uygulamanın başarıyla gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversite Hastanesi vasıtasıyla sadece Zonguldak’a değil, tüm Batı Karadeniz Bölgesi’ne de yoğun bir hizmet verdiklerini belirterek, tıp alanındaki güncel ve yenilikçi uygulamaların ZBEÜ Hastanesi’nde başarıyla uygulanıyor olmasının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. İşlemi gerçekleştiren personele teşekkürlerini sunan Rektör Özölçer, yeni tedavi yönteminin tüm hastalar için faydalı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi