Zonguldak'ta son yıllarda bayan futbolculunda büyük bir gelişme yaşanmaya başlandı. Özellikle Ereğli Belediyespor ve Ereğli Gençlik Yıldızspor yıllardır bayan futbolunun gelişimi için büyük çaba gösteriyorlar. Yapılan yatırımlar ve bayan futbolculara verilen değer Ereğli'de büyük bir gelişme yaşanmasına neden oldu. Ereğli Belediyespor Bayan Futbol takımının 1. Futbol Ligi'nde mücadele etmesi de bunun bir göstergesi.

MERKEZ'DE SELİM ORAL TEK BAŞANA MÜCADELE EDİYOR
Ereğli'de yaşanan gelişmelerin ardından Zonguldak merkezde ise bayan futbolunun yayılması ve gelişmesi geri planda kaldı. Merkezdeki bayan futbolcular ise Ereğli'deki futbolculara uzaktan bakmakla yetiniyordu. Ancak öyle biri çıktı ki Zonguldak'ta da Bayan futbol takımı oluşturup, merkezdeki bu eksikliği giderme yolunda göğsünü siper etti, büyük gayret göstererek yepyeni bir oluşum yarattı. Zonguldak Gençlik Merkezi kulübü adı altında merkezde bayan futbolunun gelişimi için büyük çaba gösteren Selim Oral aynı zamanda bayan futbolcuların da babası oldu.

Geçtiğimiz hafta içinde Kozlu Sahası'nda Zonguldak Gençlik Merkezispor ile Ereğli Genç Yıldızspor takımları bir hazırlık ve dostluk maçı oynadı. Karşılaşmada bayan futbolcular ellerinden geleni sahaya yansıttı. Büyük tecrübeye sahip olan Ereğli Genç Yıldızspor sahadan 4-1 galip ayrıldı. Ancak maç sonu kazanan dostluk oldu.

Zonguldak Gençlik Merkezispor antrenörü Selim Oral merkezde bayan futbolunun gelişimi için sarf ettiği mücadeleyi bu kez yeşil sahalardaki dostlukların gelişimi için de verdi. Maçın ardından Ereğli Genç Yıldızspor ve kendi takımına sürpriz yaparak piknikte iki takımı buluşturdu, sahadaki dostluk bu kez piknikte pekişti. Ereğli Genç Yıldızspor antrenörü Faruk Varlık ise Selim Oral'a bu jestinden dolayı teşekkür etti.

Kısacası Zonguldak merkezde bayan futbolunun gelişimi için tek başına mücadele eden Selim Oral bu mücadelesinden vazgeçmeyerek Zonguldak'ta örnek bir antrenör, örnek bir kişilik olarak tarihe geçecek gibi görünüyor. Tebrikler Selim Oral, başarılar Zonguldak Gençlik Merkezispor...

Editör: Pusula Gazetesi