TFF 2. lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor saha ve seyircisi önünde Samsunspor'u konuk etti. Takımlarını destekleme üzere Samsun'dan bir grup taraftar gelirken, Zonguldakspor taraftarının da tribünleri doldurarak sezon rekoru kırdı. Bu zorlu maç öncesinde Zonguldakspor 18 puanla 5'ncı sırada, Samsunspor ise 22 puanla sahaya çıktı.

Zonguldakspor 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla sahaya ağızlarında maske ile çıktı.

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başlarken, Samsunspor ilk 15-20 dakikada daha etkili göründü. Özellikle top hakimiyetlerinin yanı sıra kanatları iyi kullanan rakip takım Samsunspor'a karşı Zonguldaksporlu futbolcular da zaman zaman yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARIDA HAKEM SKANDALI YAŞANDI

İkinci yarı daha etkili görünen takım, gol arayan takım Zonguldakspor oldu. Maçın 69'ncu dakikasında oyuna sonradan giren Bahattin Köse kaleci Sinan ile karşı karşıya kaldı. Sinan'ın üzerinden topu aşıran Bahattin'in vuruşu Zonguldakspor kalesine doğru giderken, top üst direkten alt çizgiye çarptı. Kırmızı-lacivertli defans oyuncuları topu uzaklaştırmasına rağmen yardımcı kıdemli yardımcı hakem Ömer Lütfi Aydın gol çizgisini geçmeyen orta çizgiye koşunca maçın hakemi Sinan Dereci de golü verdi. Zonguldakspor teknik heyet ve futbolcuları itiraz etmelerine rağmen sonuç değişmedi ve bu golle Samsunspor 1-0 öne geçti.

1 METRE OFSAYTI GÖRMEDİ
İlk golün kahramanı yardımcı hakem Ömer Lütfi Aydın 90+4'ncü dakikada gelişen Samsunspor atağında ikinci bir skandala imza attı. Bahattin Köse'nin 1 metre ofsaytını görmeyen Ömer Lütfi Aydın devam dedi ve top Zonguldakspor ağları ile buluşunda skor 2-0 oldu.

Karşılaşma Samsunspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlanırken Zonguldakspor 18 puanda kaldı, Samsunspor ile 25 puana yükseldi. (Haber: Ender Yüksel)

STAD: Karaelmas Kemal Köksal.

HAKEMLER: Sinan Dereci (xx), Ömer Lütfü Aydın (?), Ali Rıza Öztürk (xx)

ZONGULDAKSPOR: Sinan (xx) - Cenk (xx), İsmail (xx), Gürkan (xx), Muammer (xx), Serhat (xx), Hakan (xx), Onurcan (x)(Dk. 76 Metin x), Ramazan (x), Görkem (xx)(Dk.83 Yiğit x), Emre Can (xx)(Dk.71 Berkan x)

YILPORT SAMSUNSPOR: Nurullah (xx) - Caner (xx), Erkam (xx), Yalçın (xx), Gökhan (xx), Ferhat (xx), Oğuz (xx), Gökhan (xx)(Dk. 67 Bahattin xx), Kubilay (xx), Guido (x)(Dk.86 Onur Eriş x), Atabey (x)(Dk.47 Ahmethan x)

GOLLER: Dk. 69 - 90 Bahattin Köse (Yılport Samsunspor)

SARI KART: Ramazan, Görkem, Sinan, Emrecan, İsmail(Zonguldakspor) - Guido, Ahmethan(Yılport Samsunspor)

Editör: Pusula Gazetesi