Futbolda köklü değişiklik gündeme geldi. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbolda radikal kararlar almak için bir çalışma başlattı.

IFAB Direktörü David Elleray, yeşil sahalarda devrim niteliğinde sayılabilecek kural değişikliklerini içeren bir dosya hazırlandığını ve önerilerinin yönetim kurulu tarafından değerlendirileceğini belirtti.

Kurulun uygulamaya geçirmeyi düşündüğü değişiklikler arasında futbol karşılaşmalarının 90 dakikadan, 60 dakikaya indirilmesi, korner ve frikik atışlarında pas zorunluluğunun ortadan kalkması, kalecilerin geri pası elleriyle kontrol etmesi durumunda penaltı kararı verilmesi, gibi radikal değişiklikleri içeriyor.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun gündeminde olan değişikliklerden bir diğeri ise saha içinde hakemlerin otoritesini küçük düşürecek eylemlerde bulunması halinde hareketi gerçekleştiren futbolcuların forma giydiği takımlara büyük para ve puan silme cezası verilmesi.

TARAFTARLAR HAZIRLIKLI OLSUN
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun başlatmış olduğu bu çalışmanın uygulamaya girmesi halinde Spor Toto 2. Ligdeki temsilcimiz Zonguldakspor dahil tüm profesyonel ve amatör futbol kulüpleri karara uymak zorunda kalacak, maçlar 60 dakika oynanacak. 90 dakika futbola doyamayan taraftarların ise futbol keyfinden 30 dakika çalınmış olacak

Editör: Pusula Gazetesi