Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'da mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor ligin 21'nci haftasında Devrek İlçe Stadı'nda kümede kalma mücadelesi veren Ergene Velimeşespor ile karşılaştı. Ligin ilk yarısında rakibi ile 1-1 berabere kalan Zonguldakspor maçın rövanşında da rakibi ile iye 1-1 berabere kalarak 1 puana razı oldu.

İkinci yarıya sahasındoa 2-1'lik İnegölspor galibiyeti ile başlayan Zonguldakspor geçtiğimiz hafta da deplasmanda Niğde Anadolu FK ile 1-1 berabere kalmış, 2 maçta 4 puan toplamıştı. Kırmızı-lacivertli ekip sahasında konuk ettiği Ergene Velimeşe maçına da galibiyet parolasıyla çıktı.

ZONGULDAKSPOR'UN GOLÜ ERKEN GELDİ

Maça hızlı ve baskılı başlayan Zonguldakspor henüz 5'nci dakikada İlker Cihan'ın sol kanattan getirip ceza sahası içinde yerden ortaladığı topa devre arasında Adıyamanspor'dan transfer edilen tecrübeli golcü Haluk Türkeri tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Bu golle moral bulan Zonguldakspor ilk yarıda rakibi üzerinde baskı kurdu, zaman zaman Furkan ve Ahmet Hakan ile kritik pozisyonlar yakaladı.

İKİNCİ YARI RAKİP ENGENE BASKI KURDU

İlk yarısı 1-0 Zonguldakspor'un üstünlüğü ile tamamlanan maçın ikinci yarısına rakip Ergene Velimeşe baskılı başladı. Zonguldakspor yarı alanında baskıyı kuran Ergene Velimeşe maçın 65'nci dakikasında Ergün Cengiz'in attığı golle maçta 1-1'lik eşitliği sağladı. Bu dakikadan sonra oyun karşılıklı ataklara dönerken, 90 dakika ve uzatmalarda başka gol olmayınca karşılıklı gollerle maç 1-1 sona erdi.

1 BASABAK YUKARI ÇIKTIK
Zonguldakspor sahasında Ergene Velimeşe ile 1-1 berabere kalmasına rağmen aldığı 1 puanla 22 puana ulaşarak 13'üncü sıradan 12'nci sıraya yükseldi. Rakip Ergene Velimeşe ise 17 puanla 15'nci sırada haftayı tamamladı. Zonguldakspor gelecek hafta Başkent deplasmanında Ankara Demirspor ile karşılaşacak.

Saha: Devrek

Hakemler: Hasan Kaçar xx, Mehmet Kağan Bingül xx, Onur Gülter xx

ZONGULDAKSPOR: Sinan xx, Hakan xx, Muhammet xx, Yılmaz xx, İlker xx, Enes xx, Berkan x (Neşet dk. 84 x), Hüseyin x (Batuhan dk. 68 x), Ahmet x (Atalay dk. 68 x), İhsan xx, Haluk xxx

ERGENE VELİMEŞESPOR: Emre xx, Mert xx, Işık xx, Evren xx, Furkan xx, Cabir xx, İbrahim xx, Eser xx, Ergun x (Taner dk. 74 x), Çınar xx, Oğuzhan xx

Goller: Haluk Türkeri (Dk. 5) (Zonguldakpor), Ergun (dk. 65) (Ergene Velimeşe Spor)

Sarı kartlar: Enes (Zonguldakspor), Furkan (Ergene Velimeşespor)