TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'a yaklaşık 60 yıldır hizmet veren Karaelmas Kemal Köksal Stadı 2020 yaz döneminde ihale edilerek tartan pist ve çim zeminin değiştirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 2 ay önce onay çıktı.

Corona Virüs salgını nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm liglerin ertelenmesinin yanı sıra tesis ve stat yapım ve ihale süreci de geçici olarak durdu.

Sürecin tamamen normale girmesi ile birlikte Karaelmas Kemal Köksal Stadı çim ve tartan pist ihalesinin yapılması ve çalışmaların başlaması bekleniyor.
ÇİMLER KALKACAK, BOŞA ÇIKACAK

Karaelmas Kemal Köksal Stadı çimleri kış döneminde yoğun antrenman temposu ve resmi maçlar nedeniyle büyük hasar görmüştü. Lige verilen ara ile birlikte 2 ay düzenli bakım ile çok iyi duruma gelen Karaelmas Kemal Köksal Stadı çimleri futbol oynamaya müsait hale geldi. Yapılacak ihale ile birlikte mevcut çimler tamamen kaldırılarak boşa çıkacak.

ZONGULDAKSPOR YÖNETİMİ HAREKETE GEÇMELİ

Zonguldakspor yönetimi idman sahası ve tesis için arayışlara girmiş ve Üzülmez Gönül Alışır Sahası gündeme gelmişti. Yönetim Üzülmez'den vazgeçti. Şimdi gündemde ise Kilimli'de tünellerin girişinde bulunan ve atıl durumda olan otelin yanındaki toprak saha var. Ayrıca Dilaver'de bulunan Erdoğan Demir Sahası gündemde.

Zonguldakspor yönetimi elini çabuk tutarak özellikle Kilimli'de bulunan tesisleri değerlendirmesi ve girişimlere başlaması bekleniyor. Karaelmas Kemal Köksal Stadı'ndan çıkacak çimler de bu sahada değerlendirilmeli.