TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor ikinci yarıda oynadığı 4 karşılaşmadan 2 galibiyet, 2 beraberlik çıkartmış, son iki maçını da kazanarak büyük moral bulmuştu. Bu çıkışı ile play-off hesapları yapan Zonguldakspor'un play-off'ta mücadele verdiği rakipleri ise kaybetmişti. Bu şartlarda sahasında Sancaktepe'yi konuk eden Zonguldakspor beklemediği bir yenilgi alarak sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Karşılaşmaya iyi başlayan Zonguldakspor ilk 20 dakikada rakip kalede baskı kurdu. Ancak Diyarbakır bölgesi hakeminin kötü yönetiminin yanı sıra takımın da diğer maçlara oranda performansının düşük görüntüsü rakip Sancaktepe'yi bir adım öne çıkardı.
SERHAT'IN YOKLUĞU HİSSEDİLDİ
Zonguldakspor'un sol kanat oyuncusu Serhat Baştan belindeki rahatsızlık nedeniyle kadroya alınmaması büyük üzüntü yarattı. Maç boyunca yokluğu hissedilen Serhat Baştan'ın tedavisi devam ediyor.
İLK YARI SONUNDA SERKAN HOCA ATILDI
İlk yarı boyunca hakemin yanlış kararları karşısında çileden çıkan Teknik Direktör Serkan Afacan sinirlerine hakim olamayarak ilk yarının bitiş düdüğü ile birlikte hakemlerin yanına gitti. Hakemlere ne dediği öğrenilemeyen Serkan Afacan bu tartışma sonunda kırmızı kartla atılırken, ikinci yarıya takımın başında yardımcı antrenör Serkan Dökme çıktı.
İKİNCİ YARI DAHA ETKİSİZ KALDIK
Zonguldakspor ikinci yarıda galibiyet golü bulmak için sahaya çıkmasına rağmen bir türlü istediği futbolu sergileyemedi. Rakip Sancaktepe'nin etkili futbolu karşısında sıkıntı yaşana Zonguldakspor maçın 56'ncı dakikasında Davit Kınıç'ın attığı golle 1-0 yenim duruma düştü. Rakip kaleye istediği gibi gidemeyen Zonguldakspor 90+3'üncü dakikada da Alaattin Hamza Ok'un penaltıdan attığı golle sahadan 2-0 yenik ayrıldı.
FUTBOLCULAR ALKIŞLANDI, HAKEM TEPKİ GÖRDÜ
Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Zonguldaksporlu taraftarlar kendi futbolcularını alkışlarken maçın hakemi Lütfullah Aslan'a çaldığı ve çalmadığı düdüklerle maçın sonucuna etki ettiği gerekçesiyle büyük tepki gösterdiler.

MAÇI SELİM ALAN DA İZLEDİ
Zonguldakspor-Sancaktepe maçını izleyenler arasında Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da vardı.