TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor büyük bir maddi kriz içinde kıvranıyor. Devre arasında kadrosundan Onur Eriş, Tahir Babaoğlu, Burak Can Et, Ahmet Üçgün, Şevket Güngör, Ercan Coşkun ve Oğuz Küçük gibi isimleri gönderen Zonguldakspor bu futbolcuların yerine Yeni Ordu'dan orta saha Mustafa, Bayrampaşa'dan sol bek Mehmet ve Trabzonspor'dan sağ bek Semih'i dahil edebildi.

ONUR ERİŞ'İN PARASI ALACAKLARA GİTTİ, YETMEDİ

Zonguldakspor'un Samsunspor'a sattığı ve yaklaşık 800 bin lira civarında elde ettiği bonservis ücretini geçmiş yıllarda alacakları olan futbolcuların yanı sıra mevcut futbolculara dağıtıldı. Bu para bir çok futbolcunun alacağına da yetmedi. Daha bir çok eski ve mevcut futbolculara ödenmesi gereken ücretler var.

YENİLERİN LİSANSI ÇIKARILAMADI

Zonguldakspor'un transfer ettiği 3 yeni futbolcunun yanı sıra Eskiş'hirspor'dan transfer edilen ve ilk yarı lisans çıkarılamayan golcü Tezcan'ın da maddi imkansızlık nedeniyle lisansları çıkarılamadı.

ACİL SICAK PARA LAZIM

Zonguldakspor'un maddi krizi aşabilmesi ve yeni transferlerin lisanslarının çıkarılabilmesi için acil sıcak paraya ihtiyaç var. Yönetim kurulu bu sıcak parayı bulabilmek için gece gündüz çözüm ararken, henüz sonuç alınamadı. Geçtiğimiz yıl kadroda bulunan ve çeşitli kulüplerde forma giyen futbolcuların yanı sıra mevcut kadroda bulunan futbolculara da acil para ödenmesi gerekiyor.

VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ VE MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK BEKLENİYOR

Türkiye liglerinde bir çok takım sponsorluklarla ayakta duruyor. Zonguldak'ta kentin büyüklerinin Vali Erdoğan Bektaş ve Milletvekilleri başta olmak üzere Zonguldakspor'a sponsor bulunabilmesi için destek bekleniyor. Geçmiş yıllarda Zonguldakspor'a maddi manevi büyük destekler veren Eren Enerji'in takamı sponsorluğu için Vali Erdoğan Bektaş'ın aracı olması bekleniyor.

TAKIM ELDEN GİDİYOR

Zonguldakspor'un acil nakit akışı temin edememesi halinde takımı bekleyen büyük tehlikeler var. 4 yılda amatör kümeden 2. Lige çıkan Zonguldakspor sıcak para bulunamaması halinde 2 yılda tekrar amatör kümeye düşme tehlikesi bulunuyor. Zonguldak'ın büyükleri bu işi ciddiye alıp biran önce takıma destek bulmak ve Eren Enerji gibi büyük kuruluşlarla bağ kurmak zorunda. Aksi halde takım ciddi ciddi elden gidiyor. Uyan Zonguldak...

Editör: Pusula Gazetesi