Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'ı makamında ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kalabalık bir gurupla gerçekleştirilen ziyarette Başkan Savaş Çiloğlu şunları söyledi; "Ne yazık ki Zonguldak yaşayabilir bir kent değil, sırf bundan dolayı Zonguldak'ta sermaye göçü yaşanıyor. Varlıklı insanlar Zonguldak takı mal varlıklarını satıp başka illere gidiyor. Paralarını da oralara getiriyor. Zonguldak yaşanabilir bir kent olsa bu insanlar bu ilde kalıp sermayeleri ile yaparak istihdam sağlarlar. Böylece işsizlikte azalır. Bunun için ivedilikle Zonguldak i yaşanabilir bir kent haline getirmeliyiz. Ayrıca bu kentin tüneller ile bağlantılarının bir an önce yapılması gerekir aksi halde bu kenti büyütmek mümkün olmaz."

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise Zonguldak 'ın sorunlarını yakından bildiğini ifade ederek; göreve gelir gelmez muhtarlar ile bir araya geldiğini ve her muhtardan mahallelerinin öncelikli sorunlarının rapor halinde kendisine verilmesini istediğini söyledi. Gelen raporlardan bazılarını paylaştı. Kentin ekonomisi, turizmi, Fevkani Köprüsü ve birçok konuda düşüncelerini paylaştı. Ayrıca derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve takdir ettiğini ifade ederek başarılar diledi.

Başkan Çiloğlu; "Çok samimi bir ortamda geçen ziyarette Zonguldak adına umutlarımız yeşerdi. İnşallah Zonguldak adına güzel şeyler olur"dedi. Ziyaret anısına toplu fotoğraf çektirildi.

Editör: Pusula Gazetesi