27-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Sinop'ta düzenlenen Analig Yüzme Yarı Final yarışmalarında Zonguldak Yüzme Kulübü sporcusu Erem Yazıcı 400 metre Kadınlar Serbest teknikte yarı final birincisi olarak finallere kaldı. Erem Yazıcı 25-25 Mayıs tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirilecek olan finallerde Zonguldak'ı temsil edecek.

Sinop ilinde gerçekleştirilen müsabakalara Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Amasya, Samsun, Ordu, Trabzon, Tokat, Rize, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum ve Çorum illerinin katılımı ile toplam 16 takım katıldı.

Eymen Talha Günaydın ise 400 metre erkeklerde üçüncü, 200 metre erkeklerde 4'ncü olarak 2 kez kürsüye çıkarak Zonguldak Yüzme Kulübü'nü gururlandırdı.

Erem Yazıcı ve Eymen Talha Günaydın'ın bu başarıları gerek Zonguldak Yüzme Kulübü'nü, gerekse Zonguldak'ı gururlandırdı.

Zonguldak Yüzme Kulübü antrenörleri yaptıkları açıklamada "Sporcuların gece saat 23.00'lara kadar haftanın 6 günü büyük fedakarlıklar yaparak bu durumlara geldiler. Şimdiki büyük hedefimiz finallerde 400 metre serbest teknik kadınlar kategorisinde yüzme hakkı kazanan Erem Yazıcı'nın Türkiye finalinde şampiyon olarak kürsüye çıkma başarısını göstermesini bekliyoruz. Sporcularımız Zonguldak'a bu gururu yaşatacaklarına inanıyoruz. Bu yolda bize destek olan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hakan Yüksel'e, Spor Şube Servisi'ne, Analig Sorumlusu Uzman arkadaşlara ve İl Temsilciliğine desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuşarak duygularını ifade ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi