Zonguldak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, uzun yıllardır görülmeyen bir coşkuyla kutlandı. Bayrama katılımın oldukça yoğun olması dikkat çekerken, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın kentten gidecek olmasının da etkisi büyük oldu.

Asker, polis, maden işçileri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bayram kutlamasına yoğun katılım gösterdiler. Uzun yıllardır Zonguldak'ta böyle bayram kutlaması görmediklerini belirten vatandaşlar "Zonguldak böyle bayram coşkusu görmedi" dediler.

Gazipaşa Caddesi'nde düzenlenen geçit törenine; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, İl Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, bürokratlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Gazipaşa Caddesi üzerinde gerçekleşen törenle devam etti. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı halkı selamlayarak halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından törende konuşma yapan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Cumhuriyetin 95 yılını kutladı.

ÇINAR: "BU VATAN UĞRUNA KİM NE YAPMIŞSA HEPSİNE MİNNET DUYUYORUZ"

Vali Çınar, yaptığı konuşmasında şunları söyledi; "Cumhuriyetimizin 95. yılı hepimize kutlu olsun. Türkiye'nin her köşesinde coşkuyla kutlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı çok büyük bedeller ödendi, dokuz cephede verilen savaşlar. Kut'ul Amare, Çanakkale, Anafartalar, Dumlupınar, Sakarya, Maraş' kahraman yapan Antep'i gazi yapan Urfa'yı şanlı yapan o büyük millet mücadelesi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve onun silah arkadaşlarının ve yol arkadaşlarının Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde milletimizin büyük fedakarlıklarla cephede çok sayıda can vererek kurmuş olduğu bu devlet. Dolayısıyla 2 bin yıldır var olan bu medeniyet, bu devlet Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi elbette benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak ama Türkiye Cumhuriyet ebediyen payidar kalacaktır diyor bu gerçekten de böyledir. Devlete zararı sadece hainler vermez onlar kasıtlıdır, bilerek planlayarak devlete zarar verirler ama birde kendi menfaatleri için, kendi aptallıkları için, kendi ahlaksızlıkları için vatan hainleri kadar devlete zarar veren yapılarda mutlaka vardır. Bizim bunlara karşı mücadele etmemiz gerekir. Mustafa Kemal Atatürk'e onun arkadaşlarına ve yüce milletimize ne kadar minnet duysak teşekkür etsek azdır. Zamanı çok iyi yakalamıştır, çağı yok iyi yakalamıştır. Cumhuriyete demokrasiye geçişte hızı ve zamanlaması ile çok uygun ve zemin hazırlayarak mücadelelerle geçmiştir. Çevremizde olup biten bu diktatöryel yapılar bugün herkesin kulu kölesi olmuş çevremizdeki Müslüman vesair ülkelere baktığımız zaman bizim nasıl bir yol ayrımından nasıl bir kurtuluşa gittiğimiz çok açık ortadadır. Bu vatan uğruna kim ne yapmışsa hepsine minnet duyuyoruz."
Konuşmalarının ardından halk oyunu gösterileri ve tören geçişi gerçekleştirildi. Tören geçişinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi