Zonguldak Yöre Mutfağı: Köfteli pırasa çorbası paylaşan: pusula67televizyonu

Malzemeler:

  • 120 gr dana kıyma
  • 20 gr ince kıyılmış kuru soğan
  • 15 gr ince kıyılmış maydanoz
  • 1 litre ılık su
  • 750 gr pırasa
  • 100 gr küp doğranmış patates
  • 100 gr mısır unu
  • 80 gr havuç
  • 50 gr kuru soğan
  • 40 gr tereyağı
  • 5 gr kırmızı pul biber
  • Tuz

Hazırlanışı:

1- Kıyma, soğan maydanoz ve tuzu yoğurup küçük misketler haline getirip bir kenara koyunuz.

2- Tüm sebzeleri yemeklik küp şeklinde doğrayınız.

3- Bir tencerede sırasıyla soğanı, pırasayı, havucu ve patatesi tereyağı ile kavurun.

4- Üzerine suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri yavaşça ekleyin ve orta hararette 10 dk pişirin.

5- Soğuk su ile mısır ununu sulandırın ve hızlıca karıştırarak tencereye ekleyin.

6- Tuzunu ekleyin. 10 dk. daha pişirin ve üzerine pul biber serpiştirerek servis edin.

Not: Mısır unu ekledikten sonra koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi