Zonguldak Yöre Mutfağı: Köfteli pırasa çorbası paylaşan: pusula67televizyonu
Malzemeler:
- 120 gr dana kıyma
- 20 gr ince kıyılmış kuru soğan
- 15 gr ince kıyılmış maydanoz
- 1 litre ılık su
- 750 gr pırasa
- 100 gr küp doğranmış patates
- 100 gr mısır unu
- 80 gr havuç
- 50 gr kuru soğan
- 40 gr tereyağı
- 5 gr kırmızı pul biber
- Tuz
Hazırlanışı:
1- Kıyma, soğan maydanoz ve tuzu yoğurup küçük misketler haline getirip bir kenara koyunuz.
2- Tüm sebzeleri yemeklik küp şeklinde doğrayınız.
3- Bir tencerede sırasıyla soğanı, pırasayı, havucu ve patatesi tereyağı ile kavurun.
4- Üzerine suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri yavaşça ekleyin ve orta hararette 10 dk pişirin.
5- Soğuk su ile mısır ununu sulandırın ve hızlıca karıştırarak tencereye ekleyin.
6- Tuzunu ekleyin. 10 dk. daha pişirin ve üzerine pul biber serpiştirerek servis edin.
Not: Mısır unu ekledikten sonra koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Editör: Pusula Gazetesi