Binlerce aracın geçtiği Kozlu yolunda yeni uygulama kapıda. 'Para makinesi' dı verilen sabit radar uygulamasıyla 3 kilometrelik yolda 3 defe rdar cezası yemek mümkün olacak...

AK Parti'li Kozlu Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından iptal edilmesi yönünde talimat verilen Ordu İli sahil yolu üzerindeki sabit radar uygulamasının benzeri sistemin Kozlu Sahil Yolu'na kurulmasına dair teklif yeniden Kozlu Belediye Meclisi'ne geldi. Daha önce kamuoyundan tepki çeken girişim geçtiğimiz haftalarda yaşamını yitiren Belediye Başkanı Ertan Şahin tarafından askıya alınmıştı. Şahin'in ardından Başkanlığa gelen Kerim Yılmaz'ın bu konuda atacağı adım merak ediliyor.

Sistemi kurmuş olan başka Belediyeler trafik kurallarına uyulması ve olumsuzlukların önüne geçmek için bu sistemi kurma kararı aldıklarını iddia etse de asıl amaçlardan birinin Belediyelere gelir temin etmek olduğu iddia ediliyor. Gelirin yüzde 15'i belediyeye, yüzde 15'i sistemi kuran firmaya kalıyor.

Ordu'da sürücülere peş peşe aynı dakikalar içinde kesilen radar cezaları; "Bunlar ceza değil gelir için yapılıyor" eleştirilerini gündeme getirmişti. İddialara göre sistemi kuracak müteahhit firma bile şimdiden hazır.

Son toplanan belediye meclisinde alınan karar iddiaların doğruluğunu kanıtlar nitelikte.

Editör: Pusula Gazetesi