Türk siyasetinin önemli isimlerinden, Zonguldak Milletvekilliği yapmış ve işçi babası olarak tanınan 'Karaoğlan' Bülent Ecevit, ölümünün 13'üncü yılında unutuldu.

Bülent Ecevit, ne partisi tarafından ne de adını verdiği Bülent Ecevit Üniversitesi yöneticileri ne de Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından hatırlanmadı. Ecevit, geçtiğimiz sene yine 5 Kasım'da BEÜ tarafından anılmamıştı. Ecevitçiler, Bülent Ecevit'i bu vefasızlığı hak etmediğini ifade ettiler.

Bülent Ecevit'in özgeçmişi

1957-1980 arasında, önce Ankara, sonra Zonguldak'tan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Milletvekili oldu. 1960'ta Kurucu Meclis Üyesi, 1961'de Çalışma Bakanı oldu. Bakanlık görevini 1965'e kadar sürdürdü. 1965'te Zonguldak'tan milletvekili seçildi. Bu seçimleri Süleyman Demirel'in başında bulunduğu Adalet Partisi kazanınca, CHP muhalefet partisi oldu. Bu tarihten sonra da Bülent Ecevit, "Ortanın Solu" fikrini benimsemeye ve bu akımın öncüsü olmaya başladı. Ama zaman zaman komünizme kaymakla suçlandı. 1971'de partisinden istifa etti. İsmet İnönü'nin 12 Mart Muhtırası'na karşı tavrı, Ecevit'i bu davranışa itti.

Editör: Pusula Gazetesi