2020-2021 futbol sezonunda Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig maçları başlamasına rağmen TFF Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1.Amatör Küme ve alt liglerin oynanmasına onay vermemişti.

Corona Virüs salgınının yeni sezon öncesinde üst düzeye çıkması nedeniyle amatör ligleri başlatmayan TFF, profesyonel liglerde ise tüm takımlara oynadığı her maç öncesinde Corona Virüs testi yapma zorunluluğu getirmişti. Amatör takımların ise test masraflarını kaldıramayacağı düşüncesinin yanı sıra salgının daha fazla yayılmaması için Corona Virüs salgınının azalması beklenmişti.

TFF Kasım ayı içinde BAL takımlarına bildiri göndererek Liglerin Ocak-Şubat ayı içinde başlayabileceği mesajını vermiş ve katılım bedellerini Aralık ayı sonuna kadar yatırmaları konusunda uyarıda bulunmuştu.

ZONGULDAK'TA 3 TAKIMDA KATILIM BEDELLERİNİ YATIRDI
Zonguldak'ı Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etme hakkı bulunan Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve son olarak lige çıkma hakkı elde eden Kilimli Belediyespor katılım bedellerini 29 Aralık 2020 tarihinde yatırdıkları öğrenildi.

ŞİMDİ GÖZLER TFF'DE

Bölgesel Amatör Lige katılmak isteyen takımlar TFF'ye gerekli başvuruları yaptı. Şimdi gözler TFF'ye çevrildi. Corona Virüs salgınının gidişatına bakılarak TFF'nin BAL'ı başlatması bekleniyor.