Son dönemde yapılan faaliyetler ve kulis çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gurbet Altay; " "Bizler 2013 yılında gönlünde Zonguldak sevdası olan derneklerimizle bu önemli yola çıktık. Ve ZONDEF'i bir marka olarak planlayıp 2 yıllık planlamalar yaptık"dedi.

Altay; "2017-2019 planlamamızda tüm siyası partilerle iletişime geçtik ve ZONDEF olarak 12 komisyondan bir tanesi olan Siyaset Komisyonunu kurduk. Ve başına da ZONDEF Genel Başkan yardımcımız Metin Kara'ya görev verdik. Siyasi parti ilçe ve il başkanlıklarını ziyaret ettik. Sonrasında birçok başka illerin sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptık ve yine Türkiye'de bir ilk olacak 29 Eylül'de Bitlis-'Zonguldak Kardeşlik Gecesini' planladık. Tüm Zonguldak sevdalılarını bekliyoruz. Bu çalışmalarla ortak destek gücü yaratarak İstanbul'da birçok ilçede yönetim kurullarına arkadaşlarımızı listeye girmesini sağladık. Şunu belirtmek isteriz bizler tüm siyasi partilerin üstündeyiz. Tüm siyasi partilere aynı mesafedeyiz. ZONDEF Sanayi Ticaret Komisyonu olarak Samet Eren Başkanımla ilkini Zonguldak'ta yapmış olduğumuz 'Zonguldak'ın Değerleri Buluşuyor 'konferans ve çalıştayın ikincisini 6 Mayıs'ta Bursa'da gerçekleştireceğiz. Yine Zonguldak'ın değerlerini öncelikle bizler tanıyıp tüm dünyaya duyurmuş olacağız. Ardından Ankara, İstanbul ve final olarak Zonguldak'ta zirve yapacağız.

Gençlerimizler de ilgili sadece futbol turnuvasının yanı sıra Zonguldaklıların Çanakkale çıkartması ve birçok etkinliğimizi ZONDEF Gençlik ve Spor Komisyonu başkanımız Mustafa Kalaycı ile gerçekleştireceğiz. Mart ayında yapmış olduğumuz ZONDEF Kadın ve Aile Komisyonu başkanımız Sevilay Karapınar önderliğinde Kadın Olmak paneline gösterilen ilgiden hepimiz çok memnun kaldık. Çok yakın zamanda yine ZONDEF kadın ve Aile komisyonumuz şehit ailelerimizle ilgili güzel bir çalışmanın içinde olduğunu belirtmek isterim.

ZONDEF Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanımız Tarihçi Yazarımız Ahmet Yaşar Akkaya önderliğinde Ekim'de hayaliniz kurduğumuz kitap fuarımızı Zonguldak'ta gerçekleştireceğiz.

ZONDEF İnsan Kaynakları Komisyonu Başkanımız Murat Aktaş özellikle mülakatlarda neler yapılmalıdır paneli ile çok yakında karşınızda olacak. ZONDEF Sağlık Komisyonu Başkanımız Yard. Doç. Dr.aydın Aslan derneklerimizde sağlık taraması ve kanser üzerine Kanser Derneği ile ortak çalışmalar yapmaktadır. ZONDEF Hukuk Komisyonu Başkanımız Av. Meryem Karagöz hanımefendi iş hukuku hakkında üyelerimiz bilgilendirmekte ve yakın zamanda panel yaparak da büyük bir kitlenin bilinçlenmesini sağlayacaktır.

Bizler davet edilen her yere gitmekteyiz. Bize Zonguldaklılar olarak verilen her koltukta yerimizi alıyoruz.

İşte burada yaptığımız veya yapacağımız birçok etkinliklerden bazılarını söyleyebiliyoruz. Bunların hepsi önemli lakin siyası kulis bizler için bir adım öne çıktı ve ZONDEF marka planlaması yapılırken ona ayrı önem verdik. Ve meyvelerini yemeye başladık. İstanbul'da 160 bin Zonguldaklıların olduğu bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak siyasi kulislere başladık. Bu başarıda tüm ZONDEF derneklerinin ve de gönlünde Zonguldak sevdası olan herkesin payı vardır. Buradan kurucu başkanımız Ali Rıza Kiremikçi'ye, değerli bürokratımız Şevket Cinbir ve ahirete uğurladığımız İsmail Armağan'ının ve vekillerimizin çok destekleri olmuştur. Onlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Zonguldaklıların sesi şimdi daha gür çıkacaktır. Yani birçok arkadaşımızı farklı siyasi partilerde yönetimde olması bizlere güç katmıştır.

Şimdiki sloganımız ve söylemimiz; "Zonguldaklılar olarak gidilecek çok yolumuz, yapılacak çok işimiz var" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi