Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) tarafından Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde yaşanan "Hocalı Katliamı" nedeniyle anma programı düzenlendi.

Türk Kültürünü Tanıtıma Öğrenci Topluluğu'nun organize ettiği ve Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta Hocalı katliamının unutturulmayacağı ifade edildi. Azerbaycan Kültür Topluluğu Başkanı Orhan Yusufzade, Hocalı katliamının sadece Azerbaycan'ın değil tüm Türk Dünyasının kanayan yarası olduğunu belirtti. Yusufzade, "Hocalı Katliamında yaşamını yitirenleri anmak ve hatırlamak için toplandık. Her sene ulusal ve uluslararası düzeyde anma etkinlikleri düzenleniyor. Acımız sonsuz ve derindir. Türk gençliği olarak bu katliamı yapanları kınıyoruz "dedi.

Anma programının konuğu olan Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülara Yenisey ise, Hocalı katliamında yaşamını yitirenleri rahmetle andıklarını ifade ederek Karabağ'ın tarihçesine değindiği konuşmasında katliam hakkında bilgi verdi. Yenisey, "Sözlerime Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı'ya ve Azerbaycan Kültür Topluluğu'na teşekkür ederek başlamak istiyorum. Hocalı Katliamı insanlık tarihinin çok acı bir günüydü. Katliamda yaşamlarını yitirenleri rahmetle anıyorum. Son yüz yılda Ermeni çeteleri tarafından katliamlar yapıldı. Katliamı yapanların yargılanmalarını istiyoruz. Katliamlardan sonra depresyonlar ve intihar olaylarında artış meydana geldi. Türkiye Azerbaycan'ın her zaman yanında olan değerli kardeşimizdir" ifadelerini kullandı.

Anma programı Doç. Dr. Nurettin Hatunoğlu'nun Dr. Öğretim Üyesi Gülara Yenisey teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile son buldu.

Editör: Pusula Gazetesi