Temayül yoklamasında 8 AK Parti Merkez ilçe aday adaylarından biri olan Yusuf Gülay Mükerrem Ayçiçek'in genel merkez tarafından merkez ilçe başkan adayı olarak belirlenmesini değerlendirdi. Gülay, Mükerrem Ayçiçek'e her türlü maddi manevi katkı vererek 2023 yılı hedeflerine hep birlikte ulaşacaklarını ifade eti.
Dargınlık ve küskünlüğün kesinlikle olmayacağını ifade eder Yusuf Gülay yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti;

BİZİM PARTİMİZ HER ŞEYDEN ÖNCE BİR DAVA PARTİSİDİR

"Mükerrem Ayçiçek kardeşimize hayırlı uğurlu olsun, Zonguldak'ımıza hayırlı olsun, partimize hayırlı olsun. Görev genel merkezden arkadaşıma tebliğ edilmiştir. Arkadaşımız bu Partinin kurucu üyelerinden bir arkadaşımızdır. Bu partide görev yapmıştır Bu görevi layıkıyla yapacağına eminim. Partimiz için 2023 hedeflerine hep birlikte beraberlik içinde ulaşacağımıza hiç kimse şüphe etmesin. Arkadaşımız talep ettiği takdirde kendisine her türlü yardımda yardımda bulunacağımızı bütün Zonguldak halkının bilmesini istiyoruz. Bizim partimiz her şeyden önce bir dava Partisidir, bunun içinde Biz gereken neyse elimizden ne geliyorsa maddi manevi yardımda bulunarak bizim için olmazsa olmaz, 2023 yılı hedefini hep birlikte başaracağımıza inanıyorum.
Küskünlük dargınlık kesinlikle olmayacak. Biz aday adayı olduk çok teşekkür ediyoruz partili arkadaşlar teveccüh gösterdiler. Bununla birlikte bir süreç yaşadık ve önümüze bakacağız Biz bu süreç içinde bütün arkadaşlarla birlik beraberliği sağlamak için bütün kademe arkadaşlarınızla Belediye Başkanı, il başkanlarımız, milletvekillerimiz, kadın kolları gençlik kolları 2023 hedefine hep birlikte ulaşacağız."