TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor için tarihi bir gün yaşanıyor. Son yıllarda maddi-manevi krizler yaşayan kırmızı-lacivertli ekip bir çok alanda garibanlık yaşadı, rakiplerin hep gölgesinde kaldı. Ancak en büyük gücü olan taraftarı takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Tüm imkansızlıklara rağmen 3 ana temayla ayakta kaldı. Gurur duyduğu anlı şanlı renkleri, logosu ve çılgın taraftarı ile manevi olarak hep güçlü kaldı.

YILLARCA RAKİP OTOBÜSLER BİZİ EZDİ

Zonguldak Kömürspor kafilesini iç ve dış sahaya bir çok kez 1960 model belediye otobüsleri taşıdı, rakip otobüsle stat otoparkında yan yana geldiğinde hep ezildik, hep rezil olduk. Her maç sahaya 1-0 yenik başladık.

ŞİMDİ ŞARTLAR EŞİTLENDİ, KİMSE ARTIK EZEMEYECEK, EZEN BİZ OLACAĞIZ

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yerel ve ulusal başına çıkan "Arabam 60 model" haberinin ardından "Belediye başkanı olarak ben bu rezilliği ortadan kaldıracağım" diyerek söz vermişti. Ömer Selim Alan Zonguldak Belediye meclis üyelerinin de onayını alarak Zonguldak Kömürspor'a kiralık otobüs kazandırdı. Zonguldak Kömürspor logosunun bulunduğu, kentin gelen görüntüsü, madenci ve Zonguldak Kömürspor taraftarlarının fotoğraflarının bulunduğu kaplama yapıldı. Çok da şık oldu.

ESKİŞEHİRSPOR OTOBÜSÜ İLE YANYANA

Zonguldak Kömürspor bugün Türk futbolunun köklü kulüplerinden Eskişehirspor ile oynuyor. İki kulüp otobüsü yanyana. Ezilen değil bugün ezen olduk. Bundan 2 yıl önce oynanan Zonguldak Kömürspor-Amed Sportif maçı öncesinde de rakip otobüs ile 1960 model Zonguldak Kömürspor'u taşıyan otobüs yanlana. O günlerden bugünlere geldik.

SELİM ALAN'A ELEŞTİRİ VAR
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yeni otobüsün arka camına Zonguldak Belediye Başkanı sıfatı ile Zonguldak Belediye logosunun da bulunduğu "HER ZAMAN YANINIZDAYIZ" yazısı ile Zonguldak Kömürspor'a başarı diledi. Bu ise bazı kesimler tarafından 'reklam yapıyor' eleştirisi aldı.

Sonuç olarak Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve meclis üyeleri Zonguldak Kömürspor'u yıllarca süren eziklikten ve rezaletten kurtardı. Aracın arkasında ise AK Parti logosu değil, Zonguldak Belediyesi'nin logosu var. Ömer Selim Alan Ak Parti İl Başkanı değil, Zonguldak Belediye Başkanı. Bu bir tespit. Yapılan eleştirilere de saygı göstermek ve mesaj almak şart.